Лисичанське комунальне автотранспортне підприємство 032806 учасник ЕCOFORUM

18 жовтня в приміщенні Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна проходив черговий ЕCOFORUM.

Він став вже традиційним місцем зустрічі екологів підприємств, його провів журнал «ECOBUSINESS. Екологія підприємства». Це масштабний екологічний проєкт, мета якого реалізація нових екологічних проєктів, запровадження нових екопрограм, які сприятимуть залученню інвестицій та інновацій, стимулюватиме розвиток екологічної культури.

Свою участь ЕCOFORUM підтвердило Лисичанське комунальне автотранспортне підприємство 032806, направивши на навчання еколога Уляну Громозду. Вона взяла активну участь на практикумі, в дискусіях, яка розповідає про захід, що відвідала:

"Організаторами були представлені актуальні теми: нової політики в управління водними ресурсами; екологізації громади; також було обговорено чинне природоохоронне законодавство, а саме законодавство у сфері охорони атмосферного повітря, поводження з відходами, водних ресурсів та інше. Обговорювались різні питання запровадження щодо моніторингу атмосферного повітря по містах України, була надана про комплексний екологічний моніторинг на територіях діяльності нафтогазовидобувних підприємств.

На цьому заході була дружня атмосфера, яка сприяла підвищенню освітнього рівня та розширенню світогляду присутніх. Доповіді досвідчених учасників форуму були комплексними, детальними та корисними для всіх представників екологічної сфери.

Керівництвом Професійної асоціації екологів України були зібрані найгарячіші питання від всіх екологів України, які і отримали свої відповіді в інтерв’ю з Бондаренком Олегом Володимировичем, головою Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

На форумі були висвітлені теми — як організувати роботу у сфері екологічної безпеки на підприємстві з корпоративним стилем управління, як убезпечити себе та підприємство від помилок, які провів Валентин Щербина, віце-президент PAEU. Також він розповів як можна управляти відходами на підприємстві від створення до передачі на утилізацію/видалення, а також як організувати облік відходів на виробництві.

Як провести еколого-токсикологічну оцінки стану стічних та поверхневих вод підприємств розповів Олексій Крайнюков, еколог, професор кафедри екологічної безпеки та екологічної освіти Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна.

Щодо небезпечних відходів, які поряд і про те, як убезпечити себе та довкілля, які є рішення для громади, відповів Кирило Косоуров, голова правління Асоціації підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами.

Щодо актуальних проблем в сфері екології громади: можливості та виклики, розповів Станіслав Ігнатьєв, голова Комітету відновлюваних джерел енергії PAEU, Інституту сталого розвитку.

Також було представлено ще багато інших доповідей організаторів форуму з цікавими презентаційними матеріалами.

Вважаю, що ці зустрічі необхідними та важливими. Тому що на подібних заходах учасники обмінюються досвідом, спілкуються, що допомагає в подальшій роботі. Навіть після того як, ЕCOFORUM добіг кінця, його учасники ще довго не розходилися та продовжували спілкуватися, обговорювати важливі для них теми. А це має ознаку, що потреба у таких зустрічах для професійної спільноти екологів є нагальною та значимим".

ЕCOFORUM яскравий приклад того, як можуть реалізовуватися і розвиватися проєкти, які враховують екологічну складову, складову охорони довкілля, які корисні не лише професіоналам, але й усім".

За матеріалами Лисичанського комунального автотранспортного підприємства 032806