Рішення № 10 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення № 10 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_10_24_10_2017.pdf)RHPK_10_24_10_2017.pdf[ ]93 Kb

Рішення № 9 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення № 9 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_9_20_10_2017.pdf)RHPK_9_20_10_2017.pdf[ ]1547 Kb

Рішення № 7 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення № 7 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_7_05_09_2017.pdf)RHPK_7_05_09_2017.pdf[ ]72 Kb

Пам'ятка щодо профілактики грипу та ГРВІ

У зв’язку з початком епідемічного сезону грипу та гострих респіраторних інфекцій (ГРІ) 2017-2018 років Держпродспоживслужба звертає увагу на здійснення заходів щодо профілактики цих захворювань.

Щорічно епідемічний сезон з грипу триває орієнтовно з вересня — жовтня по березень — квітень. У цей період є найбільший ризик заразитися небезпечним недугом.

Грип — це висококонтагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.

Подробнее...

Увага, гриби! Отруєння грибами небезпечне для життя

В Україні розпочався грибний сезон. Як поінформували УНІАН в Українському центрі з контролю та моніторингу захворювань МОЗ України, незважаючи на те, що літо цього року не сприятливе для грибників, за 7 місяців 2017 року вже зареєстровано 34 випадків грибних отруєнь з кількістю постраждалих 44 осіб, з них 5 летальних.

Аналіз випадків отруєнь грибами в Україні свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас. Адже бліда поганка у багатьох регіонах просто не росте, наприклад, на півдні, проте основні масові отруєння реєструють саме там.

Подробнее...

Рішення № 8 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді

Рішення № 8 засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Лисичанській міській раді
Вложения:
Скачать этот файл (RHPK_8_24_10_2017.docx)RHPK_8_24_10_2017.docx[ ]24 Kb

До уваги керівників підприємств, операторів ринку, які проводять діяльність з переробки та обігу харчових продуктів!

Головне управління Держпродспоживслужби в Луганській області повідомляє, що 16 серпня о 10.00 годині відбудеться навчання — тренінг операторів ринку, які провадять діяльність з переробку та обігу харчових продуктів за курсом «Впровадження та застосування постійно діючих процедур, що засновані на принципах системного аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР), організація проведення моніторингових досліджень, порядок видачі ветеринарних документів», яке буде проводитись в приміщенні Луганської обласної державної адміністрації, за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59.

Подробнее...

Щодо повідомлення системи RASFF (оновлено)

Лисичанське міське управління Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області доводить до відома, що за повідомленням системи RASFF № 2017.1347 (Система швидкого реагування по харчових продуктах та кормах) від 04.09.2017 р. в охолоджених бройлерах та їх частинах, що експортується з Литви до окремих держав — членів ЄС , а також в Україну виділена сальмонела.

В разі виявлення в торгівельних мережах, гартівнях вищезазначених харчових продуктів необхідно інформувати Головне Управління Держпродспоживслужби в Луганській області щодо наявності такого продукту.

Інформацію надавати на електронні адреси Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. та Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

Лисичанське міське управління головного управління держпродспоживслужби в Луганській області

До уваги споживачів!

На адресу Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надходять чисельні скарги громадян на порушення суб’єктами господарювання прав споживачів під час реалізації продукції на замовлення, поза торговельними або офісними приміщеннями та на відстані, частіше за все по Інтернету.

Подробнее...

Ідентифікація тварин. Що потрібно знати власникам свійських тварин?

Ідентифікація тварин сприяє контролю за обліком та переміщенням худоби, що дає можливість контролювати епізоотичний стан в тваринництві, забезпечити належну охорону і профілактику здоров’я худоби і як наслідок — здоров’я людей, а також їх забезпечення високоякісними і безпечними м’ясо-молочними продуктами та достовірною інформацією про умови їх виробництва.

Обов’язкова ідентифікація тварин передбачена Законом України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» (зі змінами). Дія Закону розповсюджується як на юридичних осіб, так і на фізичних, включаючи власників тварин, які утримують та/або розводять їх для власного споживання. Крім необхідності ідентифікації тварин, вищевказаний Закон зобов’язує власників тварин вести їх облік, володіти інформацією про переміщення, забій, утилізацію та падіж. Подавати дані про реєстрацію тварин, їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж власник повинен протягом 5 робочих днів з дати таких дій або подій.

Подробнее...

Час настав для необхідності виконання вимог харчового законодавства для впровадження операторами ринку системи НАССР

У рамках адаптації законодавства України у сфері санітарних та фітосанітарних заходів до вимог Європейського Союзу продовжується робота щодо реформування системи державного контролю та нагляду безпечності харчових продуктів.

Зараз уже понад рік як набрав чинності Закон України 22.07.2014 № 1602-VII «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі — Закон України), а саме: з 20 вересня 2015 року.

Подробнее...