Про порядок отримання залишків коштів на облікових записах одержувачів житлової субсидії в АТ «Ощадбанк»

Громадяни, які отримували протягом 2020-2021 років житлову субсидію в безготівковій формі, та споживали комунальні послуги на суму меншу за розмір субсидії, мають можливість в червні 2021 року отримати готівкою залишок субсидії, який сформувався на рахунку в АТ «Ощадбанк».

Залишки коштів на рахунку для виплати житлової субсидії, які утворилися станом на 1 червня 2021 року, виплачуються одержувачам житлових субсидій АТ «Ощадбанк» шляхом перерахування таких коштів на поточні рахунки одержувачів житлової субсидії, про що АТ «Ощадбанк» інформує одержувачів субсидії шляхом надсилання смс-повідомлення.

У разі відсутності відкритого рахунка в АТ «Ощадбанк», рахунок для перерахування залишку коштів за субсидією необхідно відкрити самостійно.

Для зручності одержувачів житлової субсидії, яким було призначено субсидію в безготівковій формі, на сайті АТ «Ощадбанк» створено персональний кабінет, зайти до нього можна вказавши номер мобільного телефону.

У власному кабінеті міститься інформація про рух коштів, а саме: залишок та розмір нарахованої субсидії, перелік комунальних послуг, що сплачені за рахунок субсидії.

Увага! Залишки коштів, що обліковуються на рахунку для виплати житлової субсидії за обліковими записами одержувачів житлової субсидії станом на 1 червня, за якими не було звернень одержувачів житлової субсидії щодо їх виплати, 20 грудня 2021 року припиняють обліковуватись АТ «Ощадбанк» та протягом двох робочих днів повертаються на рахунок Мінсоцполітики, відкритий в Казначействі.

Нагадуємо, що відповідно до змін, внесених до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 № 848, нарахування житлових субсидій з травня 2021 року здійснюється у готівковій формі.

Отже, громадянам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років в безготівковій формі, для призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) необхідно подати нову заяву та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (за встановленими формами).

Документи, для призначення житлової субсидії на неопалювальний період, приймаються управлінням соціального захисту населення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації до кінця вересня 2021 року.

Консультації щодо порядку отримання наявних залишків сум субсидії, що надавалася у грошовій безготівковій формі, та призначення житлової субсидії можна отримати за телефонами управління: (06451) 7-35-97 або 066-861-77-96.

Графік роботи управління: з понеділка по четвер з 08.00 до 17.00, п’ятниця з 08.00 до 16.00.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА