Щодо надання населенню якісної протезно-ортопедичної допомоги

З метою надання населенню якісної протезно-ортопедичної допомоги за місцем проживання, згідно з затвердженим графіком, на території управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради (далі – управління) здійснюється прийом громадян спеціалістами Харківського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства (далі – Харківський КЕПОП). Підприємство безкоштовно забезпечує осіб з захворюваннями опорно-рухового апарату протезами нижніх і верхніх кінцівок, ортопедичним взуттям, ортезами різного функціонального призначення. Крім того, підприємство здійснює ремонт протезно-ортопедичних виробів.

Так, 11 червня 2020 року відбувся плановий виїзд до м. Лисичанська. За результатами прийому 18 жителів нашого міста отримали наступні послуги:

— огляд і консультація лікарів-ортопедів;

— зняття мірок спеціалістами;

— оформлення замовлень;

— проведення примірки виробів;

— видача готової продукції на підставі раніше укладених договорів між управлінням та Харківським КЕПОП.

Прийом громадян медико-технічною бригадою відбувся з дотриманням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», в редакції постанови КМУ від 20.05.2020 № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів.

На виконання умов Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.2012 №321, станом на 11.06.2020 управлінням укладено 52 двосторонніх та тристоронніх договорів на забезпечення осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших осіб кріслами колісними, малими засобами реабілітації, протезно-ортопедичними виробами, ортопедичним взуттям на загальну суму 1207,9 тис. грн.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради