Щодо призначення житлової субсидії на наступний період у травні 2019 року

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради повідомляє, що призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію протягом опалювального періоду 2018/2019 років, буде здійснена в автоматичному режимі без особистого звернення громадян.

Повторно з заявою про призначення житлової субсидії та декларацією про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, у травні мають звернутися:

  • — орендарі житла;
  • — внутрішньо переміщені особи;
  • — домогосподарства, яким субсидію було призначено не на всіх зареєстрованих осіб;
  • — домогосподарства, де є непрацюючі особи працездатного віку, в яких або відсутні доходи, або вони менші мінімальної заробітної плати;
  • — якщо у складі домогосподарства або у складі сім’ї члена домогосподарства відбулися зміни протягом останнього року.

Призначення житлової субсидії на наступний період у травні проводиться з урахуванням змін, внесених постановою КМУ від 17.04.2019 № 373 до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою КМУ від 21.10.1995 № 848.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні у грошовій формі (безготівковій чи готівковій), і у них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги (у сумі, що перевищує сукупно по всіх організаціях 340,00 грн.), житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі без подання нових заяви і декларації.

Громадянам, які одержували субсидію в опалювальному сезоні і мають подавати нові заяви і декларації, за відсутності заборгованості субсидія призначається також у грошовій готівковій формі (незалежно від того, у якій формі отримували субсидію в опалювальному сезоні).

Особам, які вперше звертаються за субсидією, вона призначається у грошовій безготівковій формі на підставі декларації і заяви, в якій обов’язково має бути зазначено номер мобільного телефону.

Громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні і у них наявна заборгованість з оплати послуг, субсидія на наступний період призначається у грошовій безготівковій формі після погашення заборгованості або її реструктуризації.

При цьому, якщо за результатами розрахунку розмір субсидії становить більше 5 тис. грн., така субсидія надається у грошовій безготівковій формі.

Змінами до порядку надання субсидії також передбачено, що за заявою одержувача субсидії, якому вона надається у грошовій готівковій формі, виплата субсидії з наступного після подання заяви місяця може здійснюватися у грошовій безготівковій формі.

З питань надання житлової субсидії звертайтесь до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22А, кабінет 1А, понеділок-четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00, без перерви на обід.

Телефон для консультацій та попереднього запису відвідувачів на прийом: 7 35 97, 0668617796.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради