Щодо призначення субсидії на придбання скрапленого газу і твердого побутового палива

Державна допомога громадянам на оплату житлово-комунальних послуг надається у вигляді житлових субсидій.

Житлова субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива (далі — субсидія на тверде паливо) призначається у разі, коли домогосподарство не отримує послуги з теплопостачання та не використовує природний газ або електроенергію для індивідуального опалення.

У 2018 році житлова субсидія на тверде паливо призначена 451 домогосподарству на загальну суму 1560,5 тис. грн.

Житлова субсидія на тверде паливо призначається один раз на рік на підставі особистого звернення громадянина (подаються відповідні заява та декларація, за встановленими Мінсоцполітики формами).

Ця субсидія призначається виходячи з розміру доходів осіб, які входять до складу домогосподарства, за попередній календарний рік.

Субсидія на тверде паливо і на оплату житлово-комунальних послуг призначається на календарний рік. При цьому житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг розраховується з місяця звернення за її призначенням до кінця поточного року.

Житлова субсидія на оплату житлово-комунальних послуг перераховується на рахунки виконавців комунальних послуг, а субсидія на тверде паливо надається шляхом перерахування коштів на банківський рахунок громадянина, якому призначено цю субсидію.

Шановні громадяни!

Для оформлення субсидії на тверде паливо необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за адресою: м. Лисичанськ, вул. Малиновського, 22А, кабінет 1А (понеділок-четвер з 8.00 до 17.00, п’ятниця з 8.00 до 16.00, без перерви на обід).

Телефон для довідок та попереднього запису на прийом: 7-35-97, (066) 861-77-96.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради