Щодо погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська

За статистичними даними станом на 01.06.2015р. загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах міста Лисичанська становила 45802,8 тис. грн., що на 3275,8 тис. грн. більше, ніж на 01.05.2015р.

В обсязі загальної заборгованості 88,1 % (або 40354,3 тис. грн.) боргу сформували економічно активні підприємства, з нього більше ніж половину (56,0 % або 22584,7 тис. грн.) — підприємства, які перемістилися в м. Лисичанськ з території Луганської області, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження; на підприємства-банкрути припадає 10,8 % (або 4960,1 тис. грн.) заборгованої зарплати та 1,1 % (або 488,4 тис. грн.) — борг економічно неактивних підприємств.

Ситуація щодо причин виникнення та шляхів погашення заборгованості із заробітної плати по економічно активних підприємствах міста всіх форм власності протягом червня ц.р. розглядалась двічі на засіданнях обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат та відповідної міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та іншим соціальним виплатам за участю керівників підприємств-боржників. Активізація роботи з погашення заборгованості на підприємствах залишається на контролі і є одним з першочергових завдань.

Управление труда и социальной защиты населения Лисичанского городского совета