ТОВ «Лисичанська вода» стала переможцем концесійного конкурсу

15 квітня відбулося засідання позачергової 58-ї сесії Лисичанської міської ради, на якому основним депутати розглянули питання «Про визначення переможця концесійного конкурсу щодо надання в концесію цілісного майнового комплексу Лисичанського комунального спеціалізованого підприємства з видобутку, обробки, реалізації води та очищенню стоків «Лисичанськводоканал». У своїй інформації з даного питання заступник міського голови, голова конкурсної комісії Анатолій Калашник зазначив, що згідно рішення міської ради № 678 від 12.08.2008 року була створена конкурсна комісія з проведення концесійного конкурсу у складі 14 осіб. Протягом встановленого законодавством терміну комісія провела сім засідань. Заявки на участь в концесійному конкурсі приймалися протягом 60-ти днів від дня оголошення конкурсу. За цей період до конкурсної комісії надійшли заявки від трьох претендентів: ТОВ «Холдинг «Чиста вода»,ТОВ «Укрводоканал» та ТОВ «Лисичанська вода». Всі претенденти були допущені до участі в конкурсі. Під час розгляду пропозицій претендентів конкурсу,18.03.2009 року, була отримана заява від ТОВ „Укрводоканал” про зняття з розгляду заявки на участь в конкурсі.
8 квітня п.р. проведене підсумкове засідання комісії, де оцінювались пропозиції вже двох учасників – ТОВ «Лисичанська вода» та ТОВ «Холдинг «Чиста вода». Після підрахунку суми середніх балів, виставлених членами конкурсної комісії, перевагу в балах отримало ТОВ «Лисичанська вода». За словами Анатолія Васильовича, після оцінювання, комісія одностайно прийняла рішення визначити переможцем концесійного конкурсу ТОВ «Лисичанська вода» з наступних підстав: наявність довідки Луганського обласного відділу з питань банкрутства про відсутність порушеної справи щодо банкрутства, найбільш вигідна та надійна схема фінансування (наявність кредитного договору на суму 30,0 млн. грн. для виконання концесійної діяльності), погашення кредиторської заборгованості КСП «Лисичанськводоканал», утвореної на момент підписання концесійного договору, а також коротший строк отримання прибутку - 3,5 роки, економічний ефект від впровадження заходів - 8,5 млн. грн., досягнення беззбитковості підприємства через 5 років після підписання концесійного договору, щорічне перерахування в міський бюджет близько 1,5 млн. грн. концесійного податку та інших платежів і зборів згідно діючого законодавства, максимальне використання у концесійній діяльності працівників КСП «Лисичанськводоканал».
Заслухавши дану інформацію, в ході обговорення, депутати вирішили затвердити результати концесійного конкурсу щодо надання в концесію цілісного майнового комплексу Лисичанського комунального спеціалізованого підприємства з видобутку, обробки, реалізації води та очищенню стоків „Лисичанськводоканал” та визначити переможцем концесійного конкурсу ТОВ «Лисичанська вода», опублікувати результати конкурсу в офіційних друкованих ЗМІ, а також доручити міському голові від імені Концесієдавця - Лисичанської міської ради, підписати договір про надання в концесію цілісного майнового комплексу Лисичанського комунального спеціалізованого підприємства з видобутку, обробки, реалізації води та очищенню стоків «Лисичанськводоканал», уповноважити управління власності міської ради здійснювати контроль за виконанням умов концесійного договору. Контроль за виконанням цього рішення покладено на постійну депутатську комісію з питань промислової політики, підприємництва та житлово-комунального господарства.