У Лисичанську відбулось чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги

Вчора, 25 липня, в приміщенні управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради відбулося чергове засідання міської комісії з призначення всіх видів державної соціальної допомоги, створеної відповідно до Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2003 № 250, Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848, Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117.

 

У роботі коміїї взяли участь спеціалісти управлінь, відділів та служб Лисичанської міської ради та представники Лисичанського міського центру зайнятості. Засідання комісії відбулося під головуванням заступника голови комісії — заступника начальника управління праці та соціального захисту населення Вікторії Горбенко.

Під час засідання членами комісії розглянуто 207 заяв, з них:

— 5 заяв щодо призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям;

— 135 заяв щодо призначення житлової субсидії;

— 2 заяви з питань внесення пільговиків до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання;

— 65 заяв щодо припинення надання житлової субсидії.

Зазначимо, що по кожній заяві рішення приймається з урахуванням акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та наданих до заяви документів.

За результатами роботи комісії прийнято рішення щодо призначення державної соціальної допомоги трьом малозабезпеченим сім’ям, двом сім’ям розмір допомоги був зменшений на 20 відсотків.

Житлова субсидія на понаднормову площу житла призначена 112 заявникам. Сімом — субсидія буде розрахована на встановлену законодавством соціальну норму житла.

Також членами комісії було розглянуто 16 заяв щодо призначення житлової субсидії на фактично проживаючих осіб, 9 заявникам було відмовлено.

Комісією надано згоду щодо припинення надання житлової субсидії у зв’язку із смертю 63 отримувачів субсидії, та по двом особистим заявам.

По двом заявам з питань внесення пільговиків до Єдиного державного реєстру осіб, які мають право на пільги, за місцем їх фактичного проживання, комісією прийняте позитивне рішення.

Засідання комісії проводяться кожного тижня. Всього у 2018 році проведено 20 засідань комісії під час яких розглянуто 1299 заяв щодо призначення всіх видів державної соціальної допомоги.

Управління праці та соціального захисту населення