Мешканці міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля можуть залишитись без питної води

17 липня в Лисичанській міській раді відбулось засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку очолив міський голова Сергій Шилін.

На порядку денному важливе питання — загроза зупинки ЛКСП «Лисичанськводоканал» через припинення постачання рідкого хлору, внаслідок того, що припиняється діяльність єдиного в Україні виробника рідкого хлору АТ «Дніпроазот», ТОВ «Агрогазсервіс», а альтернативного виробника в України наразі немає. Таким чином, мешканці міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля можуть залишилися без питної води.

З даного питання було заслухано заступника міського голови Андрія Якимчук, начальника управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Віталія Саханя та директора ЛКСП «Лисичанськводоканал» Євгена Лисенка.

За результатами доповідей та з урахуванням обговорення, місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила визнати загрозу виникнення надзвичайної ситуації природного характеру, такою що може набути державного рівня та доручила Управлінню з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ та ЛКСП «Лисичанськводоканал» опрацювати питання щодо визначення альтернативних джерел постачання реагентів для знезараження води в системах централізованого питного водопостачання, а залишки рідкого хлору спрямувати на очищення каналізаційних стоків, а також підготувати звернення до Віце-прем’єр-міністра України, Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо інформування про ситуацію, яка склалась на ЛКСП «Лисичанськводоканал».

Окрім того, вирішено, що ЛКСП «Лисичанськводоканал» не буде проводити знезараження питної води, тобто, буде подавати у мережу лише технічну воду починаючи з 20 липня 2018р.