У Лисичанську відбулось засідання чергової 35-ї сесії міської ради

Вчора, 27 липня, в Лисичанську відбулось засідання чергової 35-ї сесії Лисичанської міської ради під головуванням міського голови Сергія Шиліна. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, керівники та співробітники державних органів влади, структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

На початку сесії від імені трудового колективу ПАТ «Лисичанськвугілля» до присутніх звернувся голова територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості Володимир Іванішин, який поінформував про критичну ситуацію на підприємствах галузі, та наголосив, що у разі невиконання рішення, прийнятого за підсумками перемовин 20 липня поточного року у Міненерговугілля стосовно врегулювання ситуації із виплатою заборгованості із заробітної плати, колектив залишає за собою право жорстко відстоювати свої інтереси.

У ході пленарного засідання депутати затвердили звіт щодо виконання міського бюджету за 1 півріччя 2017 року, внесли зміни до міського бюджету на 2017 рік, збільшили статутний капітал ЛКСП «Лисичанськводоканал», виділили кошти на фінансову підтримку КП ЛМР «Електроавтотранс» та дотацію на погашення різниці в тарифах на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. Також прийняли рішення про регулювання земельних відносин, про функціонування Лисичанської багатопрофільної гімназії у 2017/2018 навчальному році, внесли зміни до плану діяльності міської ради та її виконавчого комітету з підготовки проектів регуляторних актів на 2017 рік.

Окрім того, під час сесії затверджено міську програму «Мистецька освіта Луганщини» на 2017-2019 роки, внесено зміни до Програми природоохоронних заходів місцевого значення на 2017 рік, до Комплексної міської програми соціального захисту населення міст Лисичанська, Новодружеська, Привілля на 2017-2019 роки.

Також депутати погодили план заходів із забезпечення сталого водопостачання міста та заслухали керівника КП «Лисичанськтепломережа» Андрія Панаіта щодо економічних показників діяльності підприємства та стану підготовки до опалювального сезону.

Про стан роботи з ліквідації стихійної торгівлі у місті та зокрема несанкціонованого ринку у мікрорайоні заводу ГТВ депутатам доповів перший заступник міського голови Андрій Шальнєв.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органы власти» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».