У Лисичанську відбулось засідання позачергової сесії міськради

24 липня відбулось засідання позачергової 34-ї сесії Лисичанської міської ради під головуванням міського голови Сергія Шиліна.

У засіданні сесії також взяли участь заступник голови Луганської обласної державної адміністрації Юрій Клименко, директор департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай, члени виконавчого комітету, керівники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та ЗМІ.

На початку засідання секретар міської ради Едуард Щеглаков зауважив, що позачергове засідання сесії міськради скликано для того, щоб проаналізувати які заходи вже вжиті та які ще необхідно вжити для забезпечення безперебійної роботи ЛКСП «Лисичанськводоканал», а також з метою знайти вихід із ситуації, яка склалася в місті з причини відключення комунальних підприємств від енергопостачання.

У своєму виступі директор ЛКСП «Лисичанськводоканал» Євген Лисенко доповів про роботу комунального підприємства, про заходи, що вживаються для модернізації водоводів та економії електроенергії, залучення міжнародних громадських організацій до вирішення проблем у галузі водопостачання. Також Євген Володимирович зазначив, що серед причин формування боргів за електропостачання – несплата населення за спожиті послуги, незаконне встановлення магнітів на лічильники води, несанкціоновані врізки у водогін та технічні втрати підприємства на усунення поривів водогінних труб та вихід із ладу водопостачального обладнання. Директор підприємства наголосив, що за умови 100% сплати населенням та підприємствами різної форми власності за послуги з водопостачання, своєчасне перерахування суми тарифної різниці, субсидій і пільг ЛКСП «Лисичанськводоканал» зможе забезпечувати у повному обсязі сплату за спожиту електроенергію, забезпечувати безперебійну подачу води у всі мікрорайони міста, виконувати усі види поточного ремонту та здійснювати заходи з модернізації мереж водопостачання.

В свою чергу Юрій Клименко озвучив Протокольні доручення за підсумками наради у Кабміні під головуванням Віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка щодо питання з відновлення «ЛЕО» енергопостачання на об’єкти комунальної власності області та надав пропозиції Луганської обласної ОДА для включення до переліку заходів для виходу ЛКСП «Лисичанськводоканал» із кризи.

За підсумками обговорення міська рада прийняла протокольне доручення керівникам управління з виконання політики Лисичанської міської ради у галузі ЖКГ та ЛКСП «Лисичаньскводоканал» у строк до чергової сесії (27 липня) розробити план заходів виходу із забезпечення безперебійного водопостачання міста з урахуванням пропозицій, які надійшли під час засідання сесії, та винести його на розгляд депутатів.

Окрім того, депутати міської ради підтримали звернення депутатської фракції «Опозиційний блок» до Президента України, Прем’єр-міністра України та Міністра енергетики і вугільної промисловості України щодо виконання рішення про врегулювання конфліктної ситуації, яка склалася у результаті існуючої заборгованості із заробітної плати шахтарям ПАТ «Лисичанськвугілля», прийнятого за підсумками переговорів 20 липня у Міненерговугілля за участю представників трудових колективів шахт.