В Лисичанську відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати

Сьогодні, 14 липня, в Лисичанській міській раді відбулося засідання комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, а також з питань реалізації заходів, спрямованих на легалізацію найманої праці під головуванням заступника міського голови Максима Головньова.

На засідання комісії були запрошені керівники підприємств - юридичних осіб, в тому числі боржники з виплати заробітної плати, та суб’єкти підприємницької діяльності – фізичні особи підприємці.

Під час засідання члени комісії розглянули стан заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста різних форм власності та економічної активності. Зокрема, було відмічено скорочення заборгованості протягом червня цього року в категорії «підприємства банкрути» за рахунок виплати боргів із зарплати на ВАТ «Лисичанський завод ГТВ» на суму 1893,2 тис. грн. Підприємством проводиться робота щодо продажу активів банкрута. Джерелом погашення «зарплатних» боргів стали грошові кошти від реалізації майна, сума заборгованості на підприємстві зменшилась на 46,8%.

Також обговорено питання додержанням роботодавцями мінімальних державних гарантій з питань оплати праці. Було проаналізовано надані підприємствами пояснення щодо причини нарахування заробітної плати найманим працівникам нижче встановленого законодавством мінімального рівня (невиконання місячної норми праці у повному обсязі, робота на умовах неповного робочого часу, тощо); наголошено на перевагах легальної зайнятості та заробітної плати, що є запорукою соціальної захищеності працівника та джерелом збільшення надходжень до місцевого бюджету.

Підводячи підсумки засідання, голова комісії підкреслив, що питання своєчасної виплати заробітної плати та погашення боргів з неї, дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати залишаються на контролі.

Управління праці та соціального захисту населення Лисичанської міської ради