В Лисичанську відбулось засідання з питань безпечної життєдіяльності населення

23 вересня в Лисичанській міській раді відбулось засідання міської комісії з питань безпечної життєдіяльності населення під головуванням заступника міського голови Андрія Якімчука.

В ході засідання в.о. генерального директора ПАТ «Лисичанськвугілля» Юрій Ласіков поінформував про стан усть ліквідованих гірничих виробок вугільних підприємств, які мають вихід на денну поверхню, та про стан готовності вугільних шахт до безпечної та безаварійної роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017 років.

Керівник товариства зазначив, що протягом вересня поточного року постійно діючими комісіями відокремлених підрозділів ПАТ «Лисичанськвугілля» проведено обстеження стану усть ліквідованих гірничих виробок, які мають вихід на денну поверхню. Самовільних розрізів гірничих виробок, розробки пластів на території гірничих відводів, а також провалів та просідань поверхні не виявлено. Вживаються заходи щодо забезпечення своєчасної та якісної підготовки об’єктів ПАТ «Лисичанськвугілля» до роботи в осінньо-зимових умовах 2016-2017 рр. Станом на 23.09.2016 загальний відсоток підготовки шахт ПАТ «Лисичанськвугілля», в експлуатації яких перебуває 6 промислових котелень, складає 80%.

Про стан рівня професійної захворюваності та виробничого травматизму, здійснення заходів по їх зниженню звітували перші керівники відокремлених підрозділів шахт ПАТ «Лисичанськвугілля». В ході обговорення зазначеного питання начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань України в м. Лисичанську Віктор Денисенко зауважив, що переважна більшість страхових нещасних випадків (82,75% від загальної кількості) сталася з організаційних причин. Страховими експертами відділення при плануванні профілактичної роботи враховуються результати аналізу виробничого травматизму та профзахворюваності, вживаються заходи щодо поліпшення стану охорони праці на підприємствах. Разом з тим, дотримання виконавцями робіт виробничої та технологічної дисципліни, вимог нормативно-правових актів з охорони праці, посадових та робочих інструкцій є запорукою безпечного виробничого процесу.

Позицію профспілкових організацій щодо розглянутих питань висловив голова Лисичанської територіальної організації профспілки робітників вугільної промисловості України Володимир Іванишин.

Розглянута інформація була взята до відома.

Управління праці та соціального захисту населення