Про стан роботи з надання населенню передбачених законодавством пільг та компенсацій

Про стан роботи з надання населенню передбачених законодавством пільг та компенсацій доповіла заступник начальника УПСЗН Лисичанської міської ради Вікторія Яковлєва під час чергового засідання виконавчого комітету, які відбулось вчора, 20 вересня.

У своїй доповіді Вікторія Вікторівна зазначила, що станом на 1 вересня 2016 року на обліку в УПСЗН перебувають 35085 пільговиків. А ефективне та якісне виконання державних і міських програм з надання населенню пільг та компенсацій забезпечується за допомогою електронної бази Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, що мають право на пільги (ЄДАРП).

Також УТСЗН Лисичанської міської ради укладені договори з 16 підприємствами міста на відшкодування витрат за надані населенню пільги.

За 2015 рік за рахунок коштів державного бюджету надані пільги на суму 17 млн. 843,3 тис. грн., за 8 місяців 2016 року на суму 10 млн. 311,6 тис. грн. Станом на 1 вересня 2016 року заборгованість перед підприємствами за надані пільги склала 4 млн. 070,3 тис. грн. З них 3 млн. 352,4 тис. грн. заборгованість за 2016 рік, 717,9 тис. грн. заборгованість за минулі роки. Причина заборгованості — недостатнє фінансування з державного бюджету в поточному році, — зазначила Вікторія Яковлєва.

Заслухавши та обговоривши інформацію УПСЗН про стан роботи з надання населенню передбачених законодавством пільг та компенсацій, виконання умов Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, виконавчий комітет міської ради відзначив, що УПСЗН підприємствами, організаціями та установами міста забезпечується надання пільг та компенсацій пільгової категорії населення відповідно до чинного законодавства.

Також члени виконкому прийняли рішення інформацію прийняти до відома та рекомендувати УПСЗН продовжити роботу з організації надання населенню пільг та компенсацій відповідно до чинного законодавства, а керівникам підприємств міста, які надають житлово-комунальні послуги, посилити контроль за наданням населенню пільг.