Засідання виконкому відбулося в Лисичанську

Вчора, 19 липня, в Лисичанській міській раді відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лисичанської міської ради.

Члени виконкому розглянули матеріали про будівництво і архітектуру, про опіку і піклування, про облік і розподіл житла.

Більш детально було розглянуто питання про хід виконання рішення виконавчого комітету від 06.08.2011р. № 347 «Про забезпечення дотримання житлових прав дітей сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа».

Тетяна Перепелиця, начальник відділу з обліку, розподілу, обміну та приватизації житлової площі Лисичанської міської ради, ознайомила присутніх про стан первинного обліку в службі у справах дітей Лисичанської міської ради, загальну кількість дітей, які виховуються в сім’ях опікунів/піклувальників, зареєстрованих у обліково-статистичних картках центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

"Велика увага надається даної категорії дітей і в питанні надання житла«,- зауважила Тетяна Дмитрівна.

Рішенням виконкому від 15.03.2016р. № 84 була створена інвентаризаційна комісія, на яку покладалася задача проведення інвентаризації житла, яке належить на праві власності або праві користування дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування в термін до 01.06.2016р.

Начальник відділу доповіла про результати інвентаризації, яка була проведена протягом II кварталу 2016р., в ході якої встановлено наступне: 82 дитини мають житло в задовільному стані, у 74 дітей житло потребує поточного ремонту, у 22 дітей — капітального ремонту. У 7 дітей житло зруйноване та у 91 дитини житла не має.

«У разі усиновлення дитина знімається з реєстрового обліку. Протягом 2015р. і перше півріччя 2016р. службою у справах дітей підготовлено 70 рішень виконкому про збереження за дітьми даної категорії права користування житловим приміщенням, в якому вони проживали до встановлення статусу, 14 — про забезпечення дітей житлом при досягненні ними повноліття, 5 рішень виконкому — про надання дозволу приватизувати квартиру від імені неповнолітніх, 3 рішеннями покладені зобов’язання на опікуна забезпечити збереження житла.

За 2015 рік з 16 розподілених квартир вивільненого житлового фонду комунальної власності 4 квартири (25%) було надано особам, з числа дітей-сиріт, та дітей позбавлених батьківського піклування. З них: 3-однокімнатні, 1-2-х кімнатна. Забезпечені зі зняттям з обліку 4 особи. Надано 3 ліжко-місця в гуртожитку даній категорії дітей. Всього станом на 01.07.2016г. в списках позачергового отримання житла при Лисичанському міській раді перебуває 106 дітей-сиріт та осіб з їх числа», — проінформувала Тетяна Дмитрівна.

З огляду на вищевикладене, і те, що питання захисту житлових прав даної категорії дітей перебувають на постійному контролі, виконкомом було ухвалено рішення залишити на контролі питання «Про забезпечення дотримання житлових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб, з числа дітей- сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

З усіма прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Органи влади» в терміни, передбачені Законом України «Про доступ до публічної інформації».