Міська комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати відбулась у Лисичанську

25 вересня відбулось чергове засідання міської комісії з питань забезпечення своєчасності та повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати та іншим соціальним виплатам, а також з питань реалізації заходів, направлених на легалізацію найманої праці. Засідання пройшло під головуванням заступника міського голови Максима Головньова.

У засіданні комісії взяли участь керівники структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та органів державної влади, а також керівники економічно активних підприємств-боржників з виплати заробітної плати та арбітражні керуючі підприємств, щодо яких відбувається процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом.

Під час засідання члени комісії розглянули стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста, а по деяких боржниках — і з платежів до Пенсійного фонду.

Так, за попередніми даними станом на 01.09.2015 року загальна сума невиплаченої заробітної плати по місту становила 45,4 млн. грн. У порівнянні зі статистичними даними на 01.08.2015 року заборгованість зменшилась на 5,4 млн. грн. або 10,7%.

Разом з тим, як зазначив голова комісії, по окремим підприємствам заборгованість є тривалою, динаміка скорочення заборгованості із заробітної плати відсутня.

Члени комісії заслухали інформацію усіх присутніх керівників підприємств-боржників (зокрема ВП "Лисичанський комплексний відділ ДП «ДПІ «Луганськцивільпроект», КП «Лисичанська ЖЕК № 8»), в тому числі банкрутів (ВАТ «Лисичанський ГТВ», ДП «Ремонтно-будівельне управління») щодо причин наявності та виникнення заборгованості, проблемних питань (наявність дебіторської заборгованості за виконані роботи (надані послуги); недостатність власних доходів на виплату заробітної плати; відсутність покупців на майно, яке виставлено на продаж банкрутом, тощо) та роботи, яка проводиться на підприємстві з погашення заборгованої заробітної плати.

За підсумками роботи комісії прийняті відповідні пропозиції, стан погашення заборгованості із заробітної плати залишається на контролі міської влади.