Про роботу координаційної ради з питань популяризації оздоровчої рухової активності

Сьогодні, 25 вересня, у Лисичанській міській раді відбулось засідання Координаційної ради з питань популяризації оздоровчої рухової активності (далі — Рада) під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.

Під час засідання про роботу громадських організацій «Луганська обласна федерація Айкідо» та «Лисичанський клуб Айкідо «Марусабі» доповів голова Михайло Глоба.

Михайло Васильович зазначив, що неолімпійський вид спорту айкідо дуже популярний в місті. Відділення має власне приміщення за адресою: вул. Європейська, 87. Нараховує близько 1000 вихованців, які неодноразово ставали переможцями та рекордсменами обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань.

«При підтримці відділу у правах сім’ї, молоді та спорту відділення щорічно проводить заходи та змагання», — підсумував голова громадських організацій.

Голова громадської організації «Лисичанська міська федерація футболу» Олег Шкіря розповів про роботу у 2018-2019 роках та підняв питання щодо оновлення футбольного поля на культурно-оздоровчому комплексі «Стадіон «Шахтар». Також Олег Іванович зазначив, що працює над Програмою розвитку футболу у нашому місті.

Радою визнано роботу громадських організацій задовільною.

Також директор Лисичанської міської дитячо-юнацької спортивної школи Дмитро Ладік доповів про матеріально-технічний стан структурних підрозділів. Дмитро Олексійович зауважив, що міська ДЮСШ готова до опалювального сезону 2019-2020 роки.  Окрім того, за період січень — серпень 2019 року виконані наступні роботи:

— у міській ДЮСШ: ремонт медичного кабінету, частковий ремонт підлоги у спортивній залі, заміна дверей, часткова заміна електропроводки, встановлено водонагрівач у душовій, в даний час ведуться роботи по утепленню м’якої крівлі будівлі тощо;

— у будівлі за адресою: кв. Дружби народів, 34: ремонт спортивної зали для занять з боротьби самбо та дзюдо, частковий ремонт м’якої крівлі, часткова заміна електропроводки тощо;

— у спортивній залі «Склар»: з 14 серпня 2019 року почалась підготовка до термомодернізації будівлі;

— у спортивній залі по вул. Мічурина, 67: 19 серпня 2019 розпочато капітальний ремонт будівлі;

— на спортивній культурно-оздоровчій базі «Лисичанець»: ремонт пантону, відновлення сходів та поручнів, часткова заміна електропроводки, планується заміна електролічильника, відремонтовано 6 тренажерів тощо;

— на культурно-оздоровчому комплексі «Стадіон «Шахтар»: обладнане поле для міні-футболу, побудовано огорожу на штучному полі та тренувальна дерев’яна стіна на корті, проведено часткове відновлення футбольного поля зі штучним покриттям тощо.

Дмитро Олексійович зазначив що проводиться постійна робота з оновлення матеріально-технічної бази відділень.

По завершенню засідання були обговорені спільні дії щодо популяризації оздоровчої рухової активності серед населення. Так на жовтень 2019 року заплановано проведення наради керівників методичних об’єднань вчителів фізичної культури шкіл, професійних ліцеїв та вищих навчальних закладів міста щодо розвитку ігрових видів спорту під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина.