Мета - своєчасність та повнота сплати податків

«З початку року, у зв’язку із самостійним непогашенням платниками податків суми боргу, юридичним сектором ДПІ у м. Лисичанську, було підготовлено та направлено до суду 6 позовів на загальну суму 7 981,25 тис. грн. щодо стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих таких платників податків»- про це повідомив завідуючий юридичного сектора ДПІ у м. Лисичанську Олександр Жадан.

За його словами, - «Відлік нової податкової історії в Україні вплинув і на формування судової практики з питань, що стосуються податкових правовідносин, зокрема в частині погашення (стягнення) податкового боргу».

Нагадуємо: підпунктом 20.1.34 пункту 20.1 статті 20 Податкового кодексу України надано право контролюючим органам звертатися до суду щодо стягнення коштів платників податків, який має податковий борг, з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків, на суму податкового боргу або його частини.

«Під час судових розглядів позовів ДПІ у м. Лисичанську, судами було надано належну правову оцінку підставам та доводам Лисичанської ДПІ, в результаті чого розглянуті адміністративні позови було задоволено судом у повному обсязі» - зазначив Олександр Жадан.

Государственная налоговая инспекция в г. Лисичанске