Декларування доходів - громадянський обов'язок кожного українця

«Протягом 1 кварталу поточного року громадянами міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля вже подано 230 декларацій про майновий стан і та доходи, отримані у 2013 році, загальний дохід за якими складає 17 417 тис. грн. До сплати в бюджет задекларовано 160,2 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб. Один декларант вказав дохід понад один мільйон гривень» - про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Ірина Філімонова.

Також, вона розповіла, що податкова знижка, тобто кошти, які мають повернутися до громадян, за вже поданими для цього 137 деклараціями, склала 129,8 тис. грн.

ДПІ у м. Лисичанську нагадує усім громадянам лисичанського регіону, які мають задекларувати свої доходи, отримані торік, що свідоме декларування доходів – це впевнений крок назустріч економічній стабільності держави у цей непростий для неї час. Декларуючи свої доходи, громадяни, насамперед виконують свій громадянський обов’язок перед кожним, хто живе, працює і будує успішну країну.

Деклараційна кампанія розпочалася 1 січня 2014 року та триватиме до 1 травня цього року. Отримати вичерпну консультацію щодо декларування, заповнення бланку та безкоштовний бланк майнової декларації можна у Центрі обслуговування платників на 1 поверсі ДПІ у м. Лисичанську за адресою: м. Лисичанськ, вул Свердлова, 347 з понеділка по п'ятницю з 9:00 до 20:00, у суботу – з 9:00 до 16:00 години. Також, декларацію про майновий стан і доходи можна направити через Інтернет (за умови отримання електронного ключа цифрового підпису) та надіслати поштою.

Оновлена форма декларації про майновий стан і доходи та інструкція по її заповненню знаходяться на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України: http://minrd.gov.uaу розділі «Законодавство».

Державна податкова інспекція у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області