У Лисичанську 98 % касових апаратів персоналізовано

«На сьогодняшній день у містах Лисичанську, Новодружеську та Привіллі використовується 259 касових апаратів: юридичними особами, які здіснюють діяльність у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зареєстровано 65 реєстраторів розрахункових операцій (РРО); ще 194 — приватними підприємцями. З початку року до системи зберігання і збору данних від РРО вже підключено 254 реєстратора, що складае 98 % від загальної кількости зареєстрованих РРО» — про це повідомила заступник начальника ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області Ірина Філімонова.

Для забезпечення отримання органами Міндоходів достовірної інформації про обсяги розрахункових операцій, Міндоходів України рекомендує подавати звітність про використання РРО наступним чином. У період до персоналізації РРО суб’єкт господарювання подає звіт за формою ЗВР-1 до 15 числа місяця, наступного за звітним. Після проведення персоналізації (підключення) припиняється подання паперової звітності і контрольно-звітна інформація передається в електронному вигляді (автоматичний режим РРО).

За місяць, у якому проведено підключення до Системи (персоналізацію), суб’єкт господарювання у термін до 15 числа наступного місяця, подає звіт ЗВР-1 із зазначенням обсягів розрахункових операцій за період звітного місяця до дня проведення персоналізації і, відповідно, початку електронного звітування.

У подальшому подання звітності за формою ЗВР-1 суб’єктом господарювання і контрольно — звітна інформація передається лише в електронній формі за технологією Національного банку України.

«Звертаю увагу усіх суб’єктів господарювання, які мають ще непереоснащені РРО: в термін до 01.12.2013 року необхідно здійснити заходи щодо доопрацювання наявної касової техніки з метою виконання норм чинного законодавства. 1 грудня реєстрація всіх РРО, які не будуть відповідати нормам чинного законодавства буде скасовано в примусовому порядку. До 30 листопада 2013р. суб’єкти господарювання, ще матимуть можливість, використовувати при проведенні розрахункових операцій наявну касову техніку та здійснити заходи щодо її доопрацювання. Не зволікайте. Застосування штрафних санкцій за неподання до органів Міндоходів контрольно-звітної інформації РРО відповідно до вимог чинного законодавства настає з 1 січня 2014 року» — зауважила Ірина Анатоліївна.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області