«Круглий стіл» як форма конструктивного діалогу

altУ ДПІ м. Лисичанська ГУ Міндоходів у Луганській області відбулося засідання «круглого столу» з представниками малого та середнього бізнесу міст Лисичанська, Новодружеська та Привілля за участю заступника начальника ДПІ у м. Лисичанську Богдана Михайловича Хоми.

Темою для спілкування стали питання «Переваги та умови подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку та можливості отримання послуг електронно-цифрового підпису в Акредитованому центрі сертифікації ключів м. Сєвєродонецька», адже ці питання залишаються одними із актуальніших на теперішній час.

Богдан Михайлович ознайомив присутніх з останніми змінами у цьому напрямку, акцентував увагу слухачів на тому, що на даний час у тестовому режимі запрацював сервіс «Електронний кабінет платника податків» де розпочали роботу два сервіси: «Податкова звітність» і «Розрахунки з бюджетом» та нагадав про те, що відповідно до розділу III Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді (Наказ ДПА України від 10.04.2008р. № 233) після того, як платник надіслав звітність електронною поштою (засобами телекомунікаційного зв’язку) до органу Міністерства доходів і зборів України, він отримує першу та другу квитанції, з яких: перша квитанція підтверджує передачу податкових документів в електронному вигляді до органу Міндоходів, друга-підтверджує приймання податкових документів платника до бази районних даних Міндоходів. Обидві квитанції складаються у двох примірниках. Якщо податковий документ в електронному вигляді надійшов до органу Міндоходів до 16 години, то протягом 2 годин з моменту прийняття (неприйняття) платнику надсилається друга квитанція. У разі, якщо звітність надійшла після 16 години, то друга квитанція надсилається платнику протягом перших двох годин наступного робочого дня.

Засідання «круглого столу» відбулося у форматі діалогу, під час якого було вирішено важливі питання співпраці платників податків із працівниками інспекції.

За словами Богдана Хоми: «Проведення таких зустрічей дуже важлива річ, адже конструктивний діалог — це запорука успішного ведення бізнесу та вірний шлях до процвітання економіки всієї країни».

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області