Якщо здійснюєш кілька видів господарської діяльності

На сьогоднішній день по лисичанському регіону платниками єдиного податку I та II груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності, є 1918 фізичних осіб-підприємців.

«Платники єдиного податку I та II груп, які здійснюють кілька видів господарської діяльності, повинні застосовувати максимальний розмір ставки податку, встановленої для обраних видів діяльності. Це стосується і ситуації, коли фізичні особи — підприємці-платники єдиного податку здійснюють діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради» — про такі вимоги чинного законодавства повідомив Сергій Макаренко — начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області під час проведення семінару у Центрі сприяння підприємництву.

Для платників I групи максимальний розмір податку становить 10 % мінімальної заробітної плати. Для платників II групи — 20 %. Сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси. Порядок нарахування, розміри та строки сплати єдиного податку регулюються розділом XIV Податкового кодексу України.

«ДПІ у м. Лисичанську нагадує: для фізичних осіб — підприємців фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами. Залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць, розмір ставки податку становить: для I групи платників — від 1 до 10 % розміру мінімальної заробітної плати; для II групи — від 2 до 20 %» — підкреслив Сергій Олександрович.

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Лисичанську ГУ Міндоходів у Луганській області