З початку року Лисичанські податківці анулювали 29 ліцензій на торгівлю алкоголем та цигарками

«Загальна кількість ліцензій на роздрібну торгівлю алкоголем та тютюном по Лисичанському регіону, за оперативними даними, становить 316 одиниць, а саме: ліцензій на роздрібну торгівлю алкогольними напоями — 149; тютюновими виробами — 167» — про це повідомила перший заступник ДПІ у м. Лисичанську Ніна Кравченко.

За її словами: «З початку року до місцевого бюджету забезпечено надходжень платежів від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами — 1721,5 тис.грн., що на 236,0 тис.грн. більше, ніж за аналогічний період минулого року».

Але робота податківців включає в себе і виявлення суб’єктів господарювання, які порушують законодавство у частині реалізації підакцизної групи товарів з різних причин.

«Так, на сьогоднішній день, призупинено дію 7 ліцензій через несвоєчасне внесення підприємствами чергового платежу за ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Ще 4 порушення виявлено в невиконанні вимог законодавства у частині реалізації підакцизної групи товарів особам, які не досягли 18-річного віку, за що суб’єктів господарювання оштрафовано на 27,2 тис.грн. та анульовано, по цим суб’єктам, 4 ліцензії на торгівлю.

Також, на підставі добровільної заяви, анульовані ліцензії по 25 суб’єктам господарювання» — підсумувала податківець.

Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Лисичанську ДПС в Луганській області