Центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді повідомляє

Протягом першого півріччя 2010 року послугами Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було охоплено 138 сімей з дітьми. 59 сімей, в яких виховується 133 дитини, було занесено у місцевий банк даних сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Про це повідомляє директор Центру Костянтин Остахов.

Даним сім’ям протягом півріччя було надано 223 послуги, у тому числі: 91 – інформаційна, 46 – психологічних, 29 – соціально-медичних та 57 – соціально-економічних.

Три сім’ї (8 дітей), які знаходились під соціальним супроводом, отримали 56 послуг різного характеру. А за результатами соціального супроводу дві сім’ї виведено із місцевого банку даних у зв’язку з подоланням сім’єю складних життєвих обставин. Також з позитивним результатом було завершено соціальний супровід двох молодих осіб.

Окрім того, 79 сім’ям було надано 163 соціальні послуги різних видів без занесення сімей у банк даних. Також 29 особам віком до 35 років, які звільнилися з місць позбавлення волі, та 56 особам, засудженим до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, протягом першого півріччя було надано 98 соціальних послуг.

Як зазначає Костянтин Остахов, спеціалістами Центру попереджено один ризик відмови матері від новонародженої дитини, а у рамках розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, постійно здійснювалась робота з 4 прийомними сім’ями. Також, протягом зазначеного часу Центром було розроблено та виготовлено 200 буклетів за темами «Формування здорового способу життя» та «Протидія ВІЛ-інфекції/СНІДу».