Міські заходи до 75-х роковин Голодомору 1932 -1933 років в Україні

З метою гідного відзначення 75-х роковин Голодомору 1932 -1933 років в Україні в Лисичанську затверджені загальноміські заходи. Зокрема, протягом вересня-листопада планується проведення акцій «33 хвилини», «Колосок пам’яті», «Запали свічку». У навчальних закладах: проведення на уроках історії інформаційних хвилинок, годин спілкування, вечорів-реквіємів, вечорів пам’яті, виховних, історичних та годин скорботи, тематичних бесід, конференцій, а також організація роботи волонтерських загонів, продовження збору свідчень очевидців голодоморів, участь школярів у Всеукраїнського огляду-конкурсу на кращий мистецький твір тощо.
У закладах культури у цей час пройдуть перегляд і обговорення документального фільму та книги про події Голодомору на Луганщині, відбудеться відкриття пересувних виставок, проведення концертів класичної музики та концертних програм для мешканців міста.
Крім того, до цієї пам’ятної дати в місті відбудеться упорядкування пам’ятного знаку жертвам голодомору та проведення скорботних заходів з покладанням квітів, проведення траурних панахид за загиблими.
22 листопада на території Лисичанська пройде приспущення Державного Прапору України та відбудеться покладання траурних вінків і композицій з житніх та пшеничних колосків керівництвом міста, представниками громадськості та учнівської молоді до пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932 -1933рр.
У міських та регіональних ЗМІ продовжуть роботу започатковані тематичні рубрики та буде організоване широке висвітлення загальноміських заходів до цієї дати, а також поповнення інформаційних матеріалів на офіційному сайті Лисичанської міськради.