Лисичанського міський відділ ГУ МВСУ інформує:

Квартира на тривалий час залишена без нагляду – вдалий шанс для злодіїв

Тож не полегшуйте їм роботу! Ідучи у відпустку або на вихідні, вживайте запобіжні заходи для самозахисту власного помешкання.

1. Досить серйозною перешкодою для квартирних злодіїв є броньовані двері. Відімкнути їх набагато важче, ніж звичайні, а зламати практично неможливо. Ще однією перешкодою стануть подвійні двері.

2. Якщо Ви не надто довіряєте броньованим дверям, тоді завчасно поміркуйте про обладнання помешкання сигналізацією. В разі небезпеки у відділок міліції надходить сигнал, після чого патрульна машина буде біля Вашого будинку за декілька хвилин. Також Ви можете підключити автономну сигналізацію. Для чого купіть сигналізаційний прилад та встановіть його так, щоб він не був помітним. Як тільки-но злодій спробує проникнути в квартиру, сирена спрацює і її почують оточуючі.

3. Якщо квартира на першому поверсі, поставте на вікна грати, жалюзі.

4. Перед від’їздом надійно заховайте гроші, ювелірні прикраси. Книги та різного роду полички не підходять. Ідеальне місце для зберігання коштовностей – сейф, який також не можна залишати на видному місці.

5. Дорогі речі великого розміру, які не можна замаскувати або сховати – віднесіть сусідам або родичам. Їм же залиште ключі від квартири та попросіть якомога частіше відвідувати її. Нехай вони не тільки поливають кімнатні квіти, а й час від часу вмикають світло, відкривають вікна. Темні, постійно закриті вікна, служать для злодіїв сигналом до дії.

6. Радимо купити електричне реле, за допомогою якого, можна запрограмувати ввімкнення та вимкнення світла в квартирі через певні проміжки часу.

7. Попросіть своїх довірених людей прослідкувати, коли вони відкривають вхідні двері Вашої квартири: чи не випадають з замка сірники, шматочки паперу. Вони можуть бути мітками, залишеними крадіями. А це означає, що за квартирою ведеться стеження.

8. Перед тим, як вийти з дому, перевірте, чи всі вікна добре закриті. Якщо біля них є високе дерево, труба, пожежні сходи, злодії це візьмуть до уваги.

9. Щоб не стати «наводчиком» на власну квартиру, уникайте розмов про свої доходи, цінні покупки навіть з дуже добре знайомими людьми. Вони, навіть не з власної волі, можуть стати розповсюджувачем інформації.