У Лисичанську відбулось засідання комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків

Сьогодні, 7 квітня, у Лисичанській міській раді під головуванням заступника міського голови Ігоря Ганьшина відбулося засідання комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей та підлітків.

В роботі комісії взяли участь начальники відділів Лисичанської міської ради, представники відділу праці УТСЗН, дитячої міської лікарні, управління ветеринарної медицини, Лисичанського відділу поліції Головного управління національної поліції в Луганській області, державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту Лисичанського міського управління ГУ ДСНС України в Луганській області, Головний державний санітарний лікар міста Лисичанська.

Під час засідання було внесено зміни до складу Координаційної ради з питань відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків та затверджено план роботи Координаційної ради на 2016 рік.

Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Ніна Нецвєт зазначила, що у міському бюджеті на 2016 рік на відпочинок і оздоровлення дітей передбачено кошти на відкриття Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням і організацію в них харчування дітей пільгових категорій та на організацію роботи ДОТ «Рекорд» зі спортивним ухилом.

«Всього влітку 2016р. планується охопити відпочинковими та оздоровчими послугами — 3300 дітей (відпочинком — 2700, оздоровленням — 600). Місцева оздоровча база буде складатися з 14 Літніх мовних пришкільних таборів з денним перебуванням (ЗОШ № 2, 4, 5, 7,8, 13, 14, 18, 24, 25 ,26, 27, НВК «Гарант», 30) з можливістю організувати відпочинок для 800 дітей пільгової категорії та 1 табір з денним перебуванням при Лисичанській міській ДЮСШ зі спортивним ухилом «Рекорд», в якому планується охопити відпочинком 50 вихованців міської ДЮСШ",- зауважила Ніна Петрівна.

Окрім того, під час засідання членів комісії було ознайомлено з порівняльним аналізом літньої оздоровчої кампанії 2015 року, за період якої різними формами оздоровчих послуг було охоплено 3088 дітей (план 3000). З них оздоровлено 585 дітей (план 500) та охоплено різними формами відпочинку 2503 дітей (план 2500) та планових показників на кампанію 2016 року, які збільшено в порівнянні з минулим роком.

Зазначимо, що реалізація плану проводиться за рахунок бюджетних коштів, залучення керівників організацій і підприємств міста та благодійних фондів.