У міській раді пройшло засідання чергової сесії

28 лютого та 1 березня пройшло засідання чергової 61-ї сесії Лисичанської міської ради сьомого скликання під головуванням міського голови Сергія Шиліна. В роботі сесії взяли участь депутати та їх помічники, міські голови міст Новодружеськ та Привілля, керівники і співробітники структурних підрозділів міської ради та комунальних підприємств, представники громадськості та засобів масової інформації.

Під час пленарного засідання депутати затвердили звіт щодо виконання міського бюджету за 2018 рік, внесли зміни до міського бюджету на 2019 рік та ухвалили низку питань щодо регулювання земельних відносин.

Також депутатами було взято до відома звіт про виконання Міської цільової програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016-2018 роки та затверджена низка міських програм, а саме: Міська цільова програма соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2019-2021 роки; Міська програма природоохоронних заходів на 2019 рік; Комплексна програма розвитку цивільного захисту мм. Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля на 2019 — 2023 роки у новій редакції; Програми розвитку та підтримки КНП Лисичанської міської ради Луганської області «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1» та «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2» на 2019 рік.

Окрім того, депутати ухвалили рішення про оптимізацію виконавчих органів; внесли зміни до Положення про відділ мобілізаційної, режимно-секретної роботи та цивільного захисту Лисичанської міської ради; звільнили від оплати комунальних послуг первинні ветеранські організації та Лисичанський інклюзивно-ресурсний центр; встановили розмір кошторисної заробітної плати на 2019 рік, який враховується при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів міського бюджету; припинили діяльність юридичних осіб — Лисичанська комунальна лікувально-профілактична установа ЦМЛ ім. Титова та Лисичанська комунальна лікувально-профілактична установа міська стоматологічна поліклініка, шляхом перетворення кожної в окрему юридичну особу — Комунальне некомерційне підприємство Лисичанської міської ради Луганської області з передачею всього майна, прав та обов’язків правонаступнику тощо.

З усіма рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Лисичанської міської ради в розділі «Місцеве самоврядування» — «Рішення сесій міської ради» в термін, передбачений Законом України «Про доступ до публічної інформації».