В "шелторі" для ВПО на Кіровоградщині облаштовано кімнату відпочинку

Силами КП «Східна НОВА» та Міжнародною організацією з міграції облаштовано багатофункціональну кімнату відпочинку для дітей та дорослих. Зараз на території компактного проживання ВПО мешкає 31 людина. Протягом двох тижнів буде розміщено ще 8 людей.

«Це кімната відпочинку для дітей та дорослих. Вона знаходиться на другому поверсі першого корпусу. МОМ надало нам багато всіляких іграшок для дітей, меблі та техніку, а ремонт приміщення ми зробили власними силами», - розповів директор КП «Східна НОВА» Георгій Бандуркін.

В селищі Войнівка Олександрійського району Кіровоградської області Лисичанською міською військовою адміністрацією облаштоване приміщення для тимчасового проживання ВПО з Луганщини.

Подробнее...

В Лисичанській міській військовій адміністрації обговорили оздоровлення дітей у 2024 році

Сьогодні, 22 квітня, відбулася робоча нарада з питань організації оздоровлення дітей у 2024 році під головуванням заступниці начальника Лисичанської МВА Оксани Волошиної.

«Оздоровлення дітей нашої громади є одним з пріоритетних напрямків роботи адміністрації. За цьогорічну оздоровчу кампанію ми плануємо охопити оздоровлення та відпочинком понад 220 дітей пільгових категорій на базі пунктів накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гумштабу Лисичанської МВА, в дитячому таборі «Артек» та за кордоном.

Подробнее...

Київський картонно-паперовий комбінат надав чергову партію допомоги Лисичанській громаді

ПрАТ «Київський картонно-паперовий комбінат» надав чергову партію допомоги мешканцям Лисичанської громади, що живуть на Кіровоградщині.

«Ми отримали чергову партію допомоги від картонно-паперового комбінату – це папір, рушники, серветки, побутова хімія. Всі ці речі дуже потрібні нам в побуті. Частина наданої допомоги вже використовується в малому груповому дитячому будинку «Світанок», а інші - використаємо в «шелторі», де зараз йде розселення людей. Селяться до нас переважно люди, які не можуть винаймати чи придбати житло. Це літні люди чи громадяни з обмеженими можливостями. Велика подяка комбінату за допомогу та підтримку нашої громади», - розповів Григорій Бандуркін, директор КП «Східна НОВА».

Подробнее...

Лисичанська міська ВА пропонує житло для ВПО в м.Київ

Лисичанська міська військова адміністрація та Український державний університет ім. Михайла Драгоманова підписали меморандум про співпрацю щодо життєзабезпечення ВПО та надання тимчасового житла в гуртожитку вишу.

Блочна система гуртожитку може розмістити до 400 ВПО. Є 2-х, 3-х, 4-х містні кімнати. В кожному блоці є кухня, туалет та душова кімната.

На першому поверсі гуртожитку є кімната для прання, кабінет медичної допомоги, актова зала для надання психологічної, соціальної та юридичної допомоги.

Адреса: м.Київ, вул. Левка Лук'яненка 2 з (ст. метро Оболонь)

Телефон для довідок: +380 50 259 4267 Тетяна (щодня, з 08:00 до 18:00)

Тренінг з медіаграмотності в Полтаві

12 та 13 квітня 2024 року в м.Полтаві на базі коворкінгу «Спільна справа Полтавщини» пройшов дводенний тренінг з удосконалення навичок медіаграмотності «MEDIAADAPT: глибинний погляд на інформаційний світ».

Серед учасників тренінгу були присутні й працівники стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги №2 у м.Полтаві гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації.

Учасники ознайомилися з основами медіаграмотності, ознаками маніпуляцій та пропаганди, виконали вправи з фактчекінгу та занурились в критичне мислення.

Дякуємо за нові знання та позитивні емоції!

Ми помстимося кожному: історія Луганського прикордонного загону в документальному проєкті МВС "На межі"

У цьому випуску проєкту про становлення та героїзм легендарного Луганського прикордонного загону, на базі якого було створено бригаду Гвардії наступу «Помста». Ви дізнаєтеся:

- У якому стані був кордон із росією після проголошення Незалежності України?

 

- Чому прикордонникам довелось покинути Луганськ у 2014 році?

Подробнее...

ВПО з Луганщини відвідали пісенне шоу в м. Полтава

10 квітня 2024 року в Полтавській обласній філармонії відбувся концерт-огляд колективу дитячої вокально-хорової студії "Домінус"

Десять родин ВПО з Луганщини мали змогу відвідати пісенне шоу.

Унікальні голоси зачарували глядачів найпотаємнішими струнами зібраних на теренах Полтавщини, що не залишили байдужими серця жодного присутнього у глядацькій залі.

Подробнее...

Комунальні підприємства Лисичанської громади залучені до будівництва оборонних рубежів

Будівництво_Ф_С«За рішенням ради оборони Луганської області, за наказом очільника Луганської області Артема Лисогора ми виконуємо завдання з облаштування фортифікаційних споруд на визначених рубежах військовим керівництвом. Вся залучена техніка купувалась під план деокупації наших територій, але зараз є негайна потреба в будівництві лінії оборони, тому прийнято рішення задіяти її», - розповів начальник Лисичанської міської ВА Валерій Шибіко.

Роботи виконуються силами працівників комунальних закладів. Це працівники, які працювали в Лисичанську до окупації й працюють зараз на користь громади.

Подробнее...

Лисичанська міська ВА поділилася досвідом організації місць компактного проживання ВПО

2 квітня 2024 року заступниця начальника Лисичанської міської ВА Оксана ВОЛОШИНА взяла участь у вебінарі «Обмін досвідом діяльності Рад ВПО щодо вирішення житлових потреб ВПО» де розповіла про досвід у створенні та функціонуванні місця компактного проживання, що розташовано в м.Київ, вул. Ушакова 8 А.

«Метою Лисичанської адміністрації було зробити проживання в місці компактного проживання комфортним та доступним як для дітей, так і дорослих. Ми розуміємо, що це не дім, що це окреме житло, але ми змогли забезпечити його всіма можливими послугами як соціальними, медичними, гуманітарними, так і юридичними й адміністративними, щоб його мешканці могли будь-коли скористатися ними на безоплатній основі», - зазначила заступниця начальника Лисичанської міської ВА Оксана ВОЛОШИНА.

Подробнее...

Переселенці з Лисичанська, що мешкають в м.Київ, отримали гуманітарні набори від благодійників

100 харчових наборів надав благодійний фонд «Океан Надій» у співпраці з міжнародною ініціативою «Operation Sunflower». Їх роздали літнім людям та людям з інвалідністю.

Лисичанська міська військова адміністрація висловлює щиру вдячність БО МБФ «Океан Надій» за підтримку мешканців нашої громади.

Разом до Перемоги! 

Протягом березня ВПО з Луганщини отримали допомогу у вигляді 5467 харчових наборів

Протягом березня ВПО з Луганщини отримали допомогу у вигляді 5467 харчових наборів та 493 одиниці непродовольчої допомоги в стаціонарних пунктах накопичення та видачі гуманітарної допомоги Гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації.

За березень ЦНАП у м.Лисичанську, що має відділені робочі місця адміністраторів у гуманітарних хабах міст Дніпро, Київ, Полтава, Обухів, Запоріжжя, Одеса, Хмельницький, надав 387 адміністративних послуг.

3468 громадян отримали консультаційну допомогу в сall-центрі ЦНАП, звернення 40 осіб розглянуті фахівцями структурних підрозділів Лисичанської міської ВА, надано відповіді на 3-и звернення громадян через «гарячу лінію» Луганської ОДА.

Подробнее...