Житло для ВПО в місті Києві

Лисичанська міська військова адміністрація та Український державний університет ім. Михайла Драгоманова підписали меморандум про співпрацю щодо життєзабезпечення ВПО та надання тимчасового житла в гуртожитку вишу.

Блочна система гуртожитку може розмістити до 400 ВПО. 170 людей вже заселилися.

Подробнее...

Пенсіонерку, яку евакуйовано з Невського обстежують лікарі

448881432_784382733878156_6799653214367349166_nСилами робочої групи Красноріченської СВА з населеного пункту Невське евакуйовано лисичанку 1939 року народження.

«Пенсіонерка останні роки мешкала в населеному пункті Невське разом зі своєю донькою. Після трагічної загибелі її дочки, жінка погодилась на евакуацію. Зараз Галина Павлівна проходе медичне обстеження в КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня». Пенсіонерка пересувається самостійно, але потребує стороннього догляду. Як говорять лікарі, стан здоров’я пацієнтки, враховуючи її вік, задовільний. Після лікування приймемо рішення де пенсіонерка буде мешкати, враховуючи її потреби», - розповів начальник Лисичанської МВА Валерій ШИБІКО.

Лисичанська громада вдячна Красноріченській громаді та волонтерам церкви «Ковчег Спасіння» за евакуацію та наданий прихисток пенсіонерці нашої громади.

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!

Переселенці на Кіровоградщині відвідали захід до Всесвітнього дня біженців

На передодні Всесвітнього дня біженців мешканці шелтеру для ВПО з Луганщини відвідали тематичну подію, що проходив в селищі Приютівка, Приютівської територіальної громади.

Подія була насичена цікавими та змістовними активностями й локаціями, що дозволили гостям не лише краще пізнати громаду, а й відчути себе її частиною.

Під час заходу ВПО познайомилися з традиціями та звичаями громади; відвідали літературний екскурс «Письменники Кіровоградщини», присвячений видатним письменникам регіону; поспілкувалися з місцевою поетесою Тетяною Кукса; насолодилися екскурсією Приютівським парком; за кавою всі учасники мали змогу обмінятися враженнями та познайомитися один з одним.

Подробнее...

До прийомної родини Вєжлєвих з Лисичанська влаштовано двох дітей

Прийомна сім’я Вєжлєвих забрала двох дітей, позбавлених батьківського піклування, з Луганського обласного дитячого будинку №2, який знаходиться у Республіці Словенія.

Зараз 3-річний Макар та 9-річний Сергій мешкають разом з прийомною родиною у Чернівецькій області. Батьки спочатку познайомилися та встановили контакт з дітьми, а згодом й забрали до родини.

Подробнее...

Діти Захисників Лисичанської громади поїхали на оздоровлення до Закарпаття

18 червня 15 учнів закладів загальної середньої освіти Лисичанської міської територіальної громади поїхали на відпочинок до санаторію «Карпати» ПРАТ «УКРПРОФОЗДОРОВНИЦЯ».

Діти Захисників і Захисниць нашої громади 14 днів проведуть у мальовничому передгір'ї південного схилу хребта Українських Карпат.

Сподіваємось, що унікальний м'який клімат, надзвичайно чисте повітря та прогулянки дендропарком старовинного палацу сприятимуть оздоровленню наших дітей.

Відпочинок організовано Лисичанською міською військовою адміністрацією за рахунок коштів місцевого бюджету.

ВПО Лисичанської громади відвідали виставу у Дніпрі

16 червня маленьких лисичан було запрошено до Дніпропетровського міського театру «ДГУ» для перегляду інтерактивного мюзиклу «Морські пригоди капітана Рінго».

Глядачам дуже сподобалось вистава та майстерна гра акторів!

Вдячні колективу Комунального закладу культури «Дніпропетровський міський театр ДГУ» Дніпропетровської міської ради!

Холодильники та мікрохвильові печі отримали переселенці, що мешкають в Києві

Вчора завдяки плідній співпраці Лисичанської міської військової адміністрації та Благодійного фонду «Право на захист» переселенці, що мешкають в столичному гуртожитку Українського державного університету ім. М.Драгоманова отримали 23 холодильники та 12 мікрохвильових печей.

Вдячні Благодійному фонду «Право на захист» за надану допомогу та постійну підтримку мешканців Лисичанської громади.

Подробнее...

Група літнього дозвілля для діток Лисичанської громади в гуманітарному штабі Лисичанської МВА в м.Дніпро

3 червня стартувала робота групи літнього дозвілля для діток Лисичанської громади в гуманітарному штабі Лисичанської міської військової адміністрації в м.Дніпро.

Активності першого тижня були максимально корисними, творчими та захопливими.

Маленькі лисичани відвідали пізнавальні екскурсії до Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей та Дніпровської міської публічної бібліотеки, творчо та креативно проводили час з працівниками гуманітарної місії «Проліска – Дніпро», активно брали участь у заходах від Лисичанської публічної бібліотечної системи.

Подробнее...

У Полтаві відбувся майстер-клас з елементами патріотичного виховання "Квітни, моя ненько Україно"

07 червня 2024 року на базі стаціонарного пункту накопичення та видачі гуманітарної допомоги №2 у м.Полтаві гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації представницею ГО «Дівчата» було проведено майстер-клас з елементами патріотичного виховання «Квітни, моя ненько Україно».

В дружній, невимушеній атмосфері діти з фоамірану робили карту України, проявивши свою креативність та майстерність.

Завдяки небайдужим людям та їх ініціативам діти отримали заряд позитивних емоцій, які так необхідні їм у цей складний час.

Вдячні громадській організації «Дівчата» за співпрацю та можливість подарувати дітям радість та незабутні враження.

Понад 150 дітей Лисичанської громади отримають дитяче харчування

Завдяки співпраці між Лисичанською міською військовою адміністрацією та Міловською селищною військовою адміністрацією понад 150 дітей громади, які перемістилися в різні куточки України отримають дитяче харчування.

Вдячні керівництву Міловської селищної ВА за надане дитяче харчування для наймолодших мешканців Лисичанської громади.

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!

Благодійники забезпечили лисичанських дітей інвентарем для активного відпочинку

7 червня до дітей, що проводять літні канікули на території ХАБУ Лисичанської територіальної громади в м.Дніпро, завітали благодійники. Від ГО «АМІ-СХІД» відділ молоді та спорту Лисичанської МВА отримали: канцелярію, розмальовки, шахи, шашки, м'яч, настільні ігри та багато іншого.

«Продовжується реалізація проєкту ГО «АМІ-СХІД» за підтримки ІСАР Єднання, спільно з відділом молоді та спорту Лисичанської МВА та Управлінням молоді та спорту ЛОДА, який направлений на соціокультурну, консультаційну допомогу внутрішньо переміщеній молоді з Луганської області щодо їх інтеграції та адаптації в приймаючих громадах», - розповіла начальник відділу молоді та спорту Лисичанської МВА Ніна Нецвєт.

Подробнее...