Запобігання загибелі людей на водних об’єктах та попередження отруєнь дикорослими грибами

Вчора, 5 травня, відбулось засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням заступника міського голови Анатолія Калашника. Під час засідання обговорювалися питання про запобігання загибелі людей на водних об’єктах міст Лисичанськ, Новодружеськ та Привілля протягом купального сезону 2010 року і про заходи щодо попередження отруєнь дикорослими грибами. Про це повідомляє начальник відділу з питань цивільного захисту Лисичанської міської ради Олександр Гарбуз.

За результатами доповіді О. Гарбуза та з урахуванням обговорення першого питання члени комісії затвердили відповідний План заходів. Також до початку купального сезону керівникам підприємств, на балансі яких знаходяться водні об’єкти, доручено провести їх ідентифікацію та паспортизацію, розробити План локалізації та ліквідації аварій на них, укласти угоди на обслуговування, призначити відповідальних осіб та визначити рятувальні сили на випадок виникнення надзвичайних ситуацій на цих об’єктах тощо.

З питання про заходи щодо попередження отруєнь дикорослими грибами було заслухано інформацію головного лікаря міської СЕС Анатолія Мельникова. За результатами його доповіді та з урахування обговорення членами комісії прийняте рішення заборонити збір і споживання дикорослих грибів, провести широку роз’яснювальну роботу серед усіх категорій населення міста з питань профілактики отруєнь грибами, заборонити продаж дикорослих грибів, а також грибної продукції домашнього виготовлення на ринках, в місцях вуличної торгівлі, авто- та залізничних вокзалах, уподовж доріг та ін. Контроль за виконанням даного рішення покладено на санітарно-епідеміологічну станцію м. Лисичанська.