З 04 по 13 грудня в школах № 25 та 28 м. Лисичанська введені додаткові канікули

Для зменшення наслідків епідемії високо патогенного грипу А, своєчасної організації та проведення протиепідемічних заходів щодо боротьби з грипом з 04 по 13 грудня поточного року в школах № 25 та 28 м. Лисичанська введені додаткові канікули. Також додаткові канікули терміном на 10 днів будуть вводитися в школах міста, при умові, якщо відсутність учнів буде складати більш ніж 30 відсотків. Таке рішення було прийняте вчора, 3 грудня, на засіданні міської надзвичайної протиепідемічної комісії (НПК). Про це повідомила секретар НПК, завідуюча епідеміологічним відділом санепідемстанції м. Лисичанська Марина Голодняк.

Також на засіданні було прийняте рішення щодо щоденної організації активного виявлення та відсторонення від навчально-виховного процесу хворих на грип та ГРВІ, посилення протиепідемічного режиму в організованих дитячих та підліткових закладах, а також забезпечення готовності лікувально-профілактичних закладів міста до роботи в умовах масової госпіталізації хворих, розгортання і перепрофілювання ліжок для прийому хворих на грип, передбачення розгортання стаціонарів на дому та інше.

Як повідомляє Марина Олексіївна, з 12 листопада 2009 року рішенням Державної надзвичайної протиепідемічної комісії при КМУ «Про епідемічну ситуацію в Україні» в області впроваджені посиленні обмежувальні протиепідемічні заходи. На 49-му тижні в м. Лисичанську спостерігається перевищення епідемічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ в 1,3 рази, показник захворюваності склав 87,6 на 10 тис. населення. Захворюваність за 49-й тиждень зросла в 1,9 рази в порівнянні з 48-м тижнем. Значно зросла питома вага дітей, що захворіли, вона склала 54,1%. Показник захворюваності дітей склав 390,6 на 10 тис. населення при епідемічному порозі 235,4 на 10 тис. населення.

Найбільше перевищення епідемічних порогів зареєстровано серед вікової групи 7-14 років: при епідемічному порозі 185,4 на 10 тис. населення показник захворюваності склав 449,3 на 10 тис. населення. В 5,9 разів зросла захворюваність за тиждень у цій групі.

Значно знижена відвідуваність учнів школи № 28, станом на 03.12.09 року були відсутні 54,5% учнів. По школі № 25 відсутність учнів становила 31,4% .