Управлінням соціального захисту населення здійснюються виїзні прийоми

 Управлінням соціального захисту населення Лисичанської міської військово-цивільної адміністрації (далі – управління) з метою забезпечення доступності мешканців громади до адміністративних послуг соціального характеру, здійснюються виїзні прийоми за місцем проживання/перебування громадян, які через різні життєві обставини опинились в ситуаціях, коли фізичний стан не дає можливості самостійно розв’язувати питання щодо оформлення необхідних документів.

Зокрема, це стосується осіб з інвалідністю та літніх людей (старших за 80 років), які не здатні до самообслуговування та потребують сторонньої допомоги, та тих, хто проживає у віддалених населених пунктах громади.

Так, 28 січня 2022 року відбувся черговий виїзний прийом спеціалістів управління разом з фахівцями Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) у с. Лисичанський за місцем проживання особи з інвалідністю ІІ групи, яка потребувала комплексу соціальних послуг.

Спеціалістами управління з використанням мобільного кейсу (комплексом портативного обладнання, який розміщується у зручному переносному кейсі та оснащений ноутбуком, портативним сканером, принтером, модемом для мобільного інтернету, портативним зчитувачем ІD – карток, відповідним програмним забезпеченням) прийнятий необхідний пакет документів для розгляду питання щодо надання одноразової грошової допомоги. Фахівцями Лисичанського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) заявнику надана натуральна допомога у вигляді теплого одягу та продуктового набору.

Нагадуємо, що подати заявку на виїзне обслуговування, погодити дату та час приїзду спеціаліста можна зателефонувавши до управління:

  • з питань призначення всіх видів соціальної допомоги та житлової субсидії, адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам, за тел. (06451) 7 35 51 (тимчасово), 066 861 77 96, 095 768 31 29;
  • з питань обліку внутрішньо переміщених осіб, за тел. (06451) 7 24 77, 066 861 75 22;
  • з питань встановлення статусу, видачі посвідчень ветеранам війни, ветеранам праці; санаторно-курортного лікування; психологічної реабілітації та соціальної і професійної адаптації учасників АТО/ООС; комплексної реабілітації окремих категорій осіб;
  • забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації та з інших питань, які стосуються пільгової категорії громадян, за тел. (06451)7 30 27, 099 750 39 92;
  • з питань надання пільг на житлово-комунальні послуги та включення до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, за тел. (06451)  7 30 83, 066 861 78 28;
  • з питань надання матеріальної допомоги за рахунок коштів Лисичанської міської територіальної громади, допомоги на поховання деяких категорій громадян, за  тел. 066 644 18 55.

Управління соціального захисту населення Лисичанської міської ВЦА