Георгій Тука: "На 2016 рік область має позитивний бюджет. Але я не можу сказати, що це бюджет розвитку"

У Луганській обласній ВЦА 29 грудня пройшла підсумкова прес-конференція керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгія Туки.

Тука розповів про бюджет області, програми, які вдалося реалізувати і які ні, відновлення після обстрілів об’єктів інфраструктури, міжнародну допомогу області та інші аспекти розвитку регіону.

«На 2016 рік, у принципі, можна сказати, що область має бюджет позитивний. Але я не можу сказати, що це бюджет розвитку, на жаль. Якщо в нас заплановані власні надходження до бюджету приблизно 2,4 мільярди, то на видатки заплановано 2,3 мільярди. Тобто на розвиток залишається надто мало, — відзначив керівник Луганської обласної ВЦА Георгій Тука. — Звісно, нас це не задовольняє».

Тука розповів, що процес відновлення ліній електропередачі на лінії розмежування затягується.

«З незалежних від української сторони причин фахівці не отримували дозвіл від протилежної сторони стосовно забезпечення безпеки ремонтних бригад. За останніми даними, стан готовності ліній електропередачі становить 83-85% », — повідомив очільник області.

Г.Тука зауважив, що темпи промислового виробництва в області збільшилися з 13 % у січні до 40 % у грудні поточного року. Він також поінформував, що протягом року вдалося призупинити процес консервації 4 шахт із 8, які залишилися на підконтрольній українському Уряду території.

Говорячи про роботу КПВВ у смт Станиці Луганській, керівник Луганської обласної ВЦА зазначив, що останнім часом на вказаний пункт значно зросло навантаження. Не зважаючи на його пропускну здатність в 1,5 тис. осіб на день, в окремі дні ним користується до 3 тис. осіб.

Тука також повідомив, що в області очищено від вибухонебезпечних предметів 2,840 тис. гектарів територій (у тому числі — 1,830 тис. га сільгоспугідь; 504 га територій населених пунктів; 242 га лісових масивів, 104 га смуг відведення ліній електропостачання; 76 га виробничих територій; по 34 га ліній водо- і газопостачання). Знешкоджено 18 тисяч 858 вибухонебезпечних предметів.

Очільник області відзначив, що на відновлення доріг в державі планується залучити 3,3 млрд гривень з державного бюджету та за рахунок донорів.

Луганська обласна військово-цивільна адміністрація