«Гаряча лінія» – зручний формат спілкування платників з фахівцями податкової

У Лисичанській ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області нещодавно було проведено сеанс «гаряча лінія» з питань надання звітності до органів Державної податкової служби в електронному вигляді. На запитання платників податків відповідала начальник Лисичанського відділу електронних сервісів Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Богдан.

Платників найбільш цікавили питання щодо можливостей застосування у своїй діяльності Електронного кабінету платника.

Так, платникам було роз’яснено про переваги та порядок використання популярного електронного сервісу, який був розроблений та запроваджений Державною податковою службою України.

Електронний кабінет − це персональне автоматизоване робоче місце платника податків, доступ до роботи в якому здійснюється з будь-якого персонального комп’ютера, або смарт пристрою.

Користувачами Електронного кабінету платника є платники податків юридичні особи та самозайняті особи − фізичні особи − підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua з використанням електронно-цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів (АЦСК).

Електронний кабінет платника надає платникам податків можливість працювати з органами податкової служби дистанційно у режимі реального часу, а саме:

— подавати декларації з використанням електронного цифрового підпису і переглядати подану та/або сформовану податкову звітність;

— отримувати нагадування щодо строків подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів);

— отримувати інформацію щодо особистих реєстраційних даних;

— подавати заяви та отримувати в електронному вигляді довідки про відсутність заборгованості;

— вести в електронному вигляді Книги обліку доходів та витрат;

— переглядати інформацію щодо стану своїх розрахунків з бюджетом, зокрема про заборгованість зі сплати податків, зборів, ЄСВ.

Крім того, Ольгою Богдан було наголошено, що робота в Електронному кабінеті унеможливлює виникнення помилок в обов’язкових реквізитах поданої декларації та випадків подання звітності не в повному обсязі. З його допомогою можна перевірити звіт на наявність арифметичних помилок, зберегти форму звіту в режимі «Чернетки» та використовувати її при створенні наступних звітів. Через Електронний кабінет можна отримати квитанції про прийняття органами податкової служби надісланого звіту протягом декількох хвилин.

На всі запитання платників було надано ґрунтовні відповіді.

У разі виникнення необхідності пройти індивідуальні семінари-тренінги в якості користувачів Електронного кабінету платники податків мають можливість звернутися до Центру обслуговування платників Лисичанської ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області за адресою: м. Лисичанськ, вул. ім. В.Сосюри, 347. Телефони для зв’язку: (06451) 7-11-51, 7-00-56. Електронна адреса: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Лисичанський сектор організації роботи Лисичанської ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області