Що робити, коли дитину булять?
- Освіта
- 02.10.2024
16 % підлітків у світі стають об’єктами кібербулінгу, тобто зазнають приниження й залякування через інтернет. А майже 12 % підлітків визнали, що самі булили когось онлайн.
Це дані дослідження в межах міжнародного проєкту «Здоров’я та поведінкові орієнтації учнівської молоді», опубліковані у 2024 році. Дослідження проводили серед підлітків у Центральній Азії, Канаді та Європі, і в Україні також. Розповідала про нього на четвертому Саміті перших леді та джентльменів, де тему булінгу згадували аж на двох панелях: про безпечний кіберпростір і безпечне шкільне середовище.
На жаль, булінг є не лише в інтернеті. Дітей можуть ображати у школі, і тоді батьки чують: «Я не хочу туди йти», однак не розуміють причин. Важливо ж, що булінг не якась разова сварка з однолітками. Це систематичне приниження дитини, що може значно вплинути на формування її особистості та стан здоров’я.
Детальніше в картках дивіться за посиланням https://www.facebook.com/valysychansk/posts/pfbid0383LKCZBdZtYtBiri8DYUYRrVSagEhmSnG8nFkW8zpyCKDhxJhM9R7HoSnAcPqtXHl