Поет землі з найменням Україна

 У Лисичанську вже стало щорічною традицією в січні проводити заходи, присвячені дню народження видатного поета-земляка, найніжнішого лірика XX століття Володимира Миколайовича Сосюри.

З цієї нагоди члени Клубу «Білі акації» Літературного музею ім. В.М.Сосюри Лисичанської гімназії №26 провели триденний квест «Поет землі з найменням Україна» в соціальній мережі Facebook.

Щодня організатори публікували завдання: за поданими фото назвати членів родини Сосюри або друзів поета, знайти правильні відповіді в тестах про маловідомі факти його біографії, з'ясувати назву поезій В.М.Сосюри, уривки з яких декламували учні гімназії. Користувачі мережі в коментарях писали свої відповіді.

Активну участь у квесті взяли учнівська, батьківська й учительська спільноти Лисичанської міської територіальної громади. Підтримав ініціативу учнів також і правнук поета-земляка Олексій Олегович Сосюра, очільник Благодійного фонду «Любіть Україну» імені Володимира Сосюри в Києві. Усі учасники літературного квесту отримали пам'ятні сувеніри – настільні календарі, а переможці – смаколики.

Лірика Володимира Сосюри була співом відкритої, людяної, дивовижно тонкої і ніжної у своїх почуваннях душі. Його вірші відрізнялися мелодійністю та романтичними настроями. Володимир Миколайович оспівував любов… Любов до коханої, до України, нашого народу, до рідної мови. Разом з митцем віримо й ми у майбутнє, у щасливу днину, у невмирущість духу народу та України!

Управління освіти Лисичанської міської ВЦА