Ліцеїсти взяли участь у IIІ науково-практичній конференції "Модель ООН" в Луганській області

22 - 24 листопада у Сєвєродонецьку відбулась ІІІ науково-практична конференція «Модель ООН» в Луганській області. Захід проводив БФ «Восток-SOS» в партнерстві з естонською організацією MTÜ Mondo та Скандинавською гімназією міста Києва. У роботі конференції взяли участь 8 команд закладів освіти області. Лисичанський багатопрофільний ліцей представляв наше місто.

Протягом трьох днів делегати країн світу членів ООН виступали в ролі дипломатів, відтворюючи діяльність двох справжніх комітетів ООН: Ради Безпеки та Дитячого Фонду (UNICEF).

 

Питанням порядку денного для учасників Ради Безпеки було - «Захист прав журналістів під час збройних конфліктів», а для представників Дитячого Фонду - «Інфантицид та Неонатицид».

Бажання подати власний проект резолюції з питання порядку денного, як основу для ухвалення рішення, змушувало делегатів з числа країн - постійних членів Ради Безпеки створювати коаліції, домовлятися з супротивниками, шукати компроміси. У підсумку, делегатам Моделі ООН таки довелося опрацювати консенсусний підхід до вирішення проблеми, чого вимагало прийняття підсумкової резолюції.

Участь ліцеїстів у Моделі ООН дозволила випробувати себе у якості дипломатів, навчитися вести дискусію та захищати свою позицію, дізнатися більше про сучасні міжнародні відносини, поточну міжнародну ситуацію та діяльність ООН у світі, створити нове коло знайомств. Учасникам гри запам’яталась спецконференція, лекторами якої виступили європейські волонтерки. Вони розповідали, як в країнах ЄС впроваджується гра та здійснюється розвиток лідерських якостей, як ведеться конструктивний діалог завдяки симуляції.

 Головною подією для всіх став дипломатичний прийом, на якому відбулось представлення національних кухонь та культур, запальні танці учасників одягнутих в традиційний одяг своєї країни.

Більше інформації та відеоматеріали про захід можна знайти за наступним посиланням https://dn.suspilne.media/news/48370

Модель ООН - освітня рольова гра, провідна політична конференція, у ході якої імітується засідання різних органів системи Організації Об’єднаних Націй. «Модель ООН» є авторитетним заходом, який щороку збирає до 300 учасників із різних куточків України. Незабутній та надзвичайно важливий досвід ведення переговорів, практичні навички, які отримують учні під час конференції, допоможуть не тільки краще розуміти структуру, логіку ухвалення рішень у міжнародних організаціях, а й розуміння базових принципів роботи світових інституцій.

Відділ освіти Лисичанської міської ради