У Лисичанську відбулась інтелектуальна гра «Відун»

DSC_002428 листопада Центр позашкільної роботи зі школярами та молоддю радо вітав гостей та учасників найочікуванішої, найцікавішої гри «Відун» інтелектуальної шкільної козацької еліти міста Лисичанська.

Щорічно змагання юних знавців проходять в рамках міського етапу Всеукраїнської патріотичної, спортивної гри «Сокіл» («Джура»).

Відун — гра для тих, хто насправді є розумною, освіченою, сучасною людиною, відчуває себе справжнім українцем. Це можливість не тільки зануритись до витоків святині української історії, козацької доби, сучасності, але й пригадати значимі події свого краю, рідного міста, де народилися, зростали та живемо.

Саме тому цього року тематика конкурсу була присвячена історії та сьогоденню рідного шахтарського міста Лисичанська, славетній Луганській області, культурі, освіті, видатним особистостям, які прославили Луганський край.

За звання найкращих знавців історії рідного краю змагалися 20 шкільних команд.

Команди з захопленням і цікавістю приймали участь у обговоренні питань, показали неабиякий високий рівень підготовки та знань з історії своєї малої Батьківщини.

Оцінювали відповіді команд журі у складі головний спеціаліст відділу освіти Людмила Бондаренко та науковий співробітник Лисичанського міського краєзнавчого музею Микола Ломако.

За результатами конкурсу фіналістами гри стали:

І місце — команда Лисичанської спеціалізованої школи І-ІІІст. № 27 «Сокіл» та команда загальноосвітньої І-ІІ ст. № 24 «Бунчукові товариші»;

ІІ місце — команда загальноосвітньої І-ІІІ ст. № 6 «Гайдамаки», та загальноосвітньої І-ІІ ст. № 18 «Українці»;

ІІІ місце — команда багатопрофільної гімназії «Буйтур» та команда загальноосвітньої І-ІІ ст. № 29 «Невгамовні серця».

Усі переможці нагороджені грамотами відділу освіти.

Відділ освіти Лисичанської міської ради