Дітей, позбавлених батьківського піклування Лисичанської громади відвідали поважні гості

17 вересня, в День усиновлення, керівництво Лисичанської міської військової адміністрації, Луганської ОДА та Почесний консул Литовської Республіки в Луганській області Робертас Габулас завітали до малого групового будинку «Світанок» та дитячого будинку сімейного типу «Курпас» у селі Войнівка, що на Кіровоградщині.

«Діти є повноправними членами нашої родини, бо ми не кажемо що це малий груповий будинок - це родина. Коли ми його відкривали в березні 2024 року в нас було лише троє дітей. Сьогодні їх вже семеро. Одна дівчинка вже поїхала навчатися до Львова. Вона постійно може поспілкуватися з нами та в будь-який момент повернутися. Вона розуміє, що її завжди тут чекають», - розповіла директорка МГБ «Світанок» Наталія Козьменко.

Влітку до дружньої родини «Світанку» приєднався дитячий будинок сімейного типу подружжя Юлії та Віталія Курпасів. Вони виховують двох власних дітей та сімох вихованців.

«Сьогодні ми завітали в село Войнівка, де мешкають наші діти та привезли подарунки. Відвідавши нашу малечу ми переконались, що наші діти щасливі, що вони, не маючи рідних мам та татусів, ростуть в любові, теплі та добрі», - зазначила заступниця начальника Лисичанської міської ВА Оксана Волошина.

Як вітали та що подарували дітлахам дивіться в репортажі Лисичанської МВА за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=oQdpvnYwjBo