На Кіровоградщині розпочав роботу Лисичанський малий груповий дитячий будинок "Світанок"

На новосілля до діток, які мешкають в закладі, завітав очільник Луганської області Артем ЛИСОГОР, начальник Лисичанської міської військової адміністрації Валерій ШИБІКО, міський голова міста Олександрія Валерій КУЗЬМЕНКО та низка гостей. Першим до нової оселі малечі зайшов з короваєм Артем Лисогор. Він подарував дітям пару папуг про яких вони мріяли.

У малому груповому будинку діти будуть жити до досягнення ними 18 років, а у разі продовження навчання в закладах професійної або вищої освіти – до 23-річного віку, на відміну від дитячих притулків, де дитина могла перебувати лише три місяці, та Центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, у яких можна було знаходитися до дев’яти місяців.

Заклад розрахований на одночасне проживання не більше десяти осіб. Першими його мешканцями, стали діти, позбавлені батьківського піклування, яких у лютому 2022 року було евакуйовано з Лисичанська до Львова. Це дві дівчинки (віком 13 і 15 років) та хлопчик (12 років). Наступним мешканцем стане чотирирічний малюк.

Життя та побут вихованців «Світанку» організовані як у звичайній сім’ї.

Спільно з вихователями вони готують їжу, чергують, прибирають, навчаються раціонально розподіляти гроші, брати на себе зобов’язання та відповідальність, готуються до самостійного життя після повноліття.

Діти вже влаштовані до Войнівського ліцею. У позашкільний час будуть відвідувати гуртки, займатися спортом. Найважливіша відмінність Малого групового будиночка від інтернату – це індивідуальний підхід до дитини та робота фахівців, що відповідає її потребам та життєвій ситуації.

Подробиці в репортажі Лисичанської МВА - https://youtu.be/C_n4zJXtEIE

Тримаємо стрій, наближаємо Перемогу!