Триває проведення роз'яснювальної роботи з питань захисту прав споживачів

Вчора, 18 листопада, спеціалістами управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області разом з фахівцями відділу споживчого ринку військово-цивільної адміністрації міста Лисичанськ проведено спільний захід.

Захід відбувся з метою проведення роз’яснювальної роботи та надання консультацій споживачам і суб’єктам господарювання ТК «Донбас» у межах виконання Плану заходів з реалізації Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 № 983-р.

Суб’єктам господарювання була надана консультативно-методична допомога щодо дотримання вимог статей 8 та 9 Закону України «Про захист прав споживачів», обговорювались проблемні питання, що виникають під час повернення або обміну придбаного товару належної якості, дотримання прав споживачів у разі придбання товару неналежної якості, правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами та інше.

Крім того, підприємцям нагадали про дотримання заходів запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, необхідність неухильного дотримання санітарного законодавства та організації протиепідемічних заходів, а саме режиму носіння масок, дотримання соціальної дистанції, заходів дезінфекції тощо.

Також були надані роз’яснення щодо встановлення додаткових обмежувальних заходів у вихідні дні, передбачених постановою КМУ від 22.07.2020 № 641, зокрема заборони приймання відвідувачів в період з 00 год. 00 хв. суботи до 00 год. 00 хв. понеділка з 14 листопада 2020 року до 30 листопада 2020 року.

Зазначимо, що проведення таких заходів сприяє підвищенню правової культури громадян та суб’єктів господарювання, дотримання ними протиепідемічних заходів з попередження захворюваності на COVID-19, свідомому застосуванню правових норм у повсякденному житті.

Зауважимо, що захід відбувся з дотриманням карантинних обмежень, передбачених чинним законодавством.

Відділ споживчого ринку військово-цивільної адміністрації м. Лисичанська