У Лисичанську відкрили мурал

Сьогодні, 9 грудня, у Лисичанську на домі № 3 по кв. Молодіжний відбулося урочисте відкриття муралу «Любить — не любить», щоб був створений художником Олександром Корбаном до щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у рамках інформаційної кампанії «Розірви коло» UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення за підтримки уряду Великої Британії, Луганської обласної державної адміністрації та Лисичанської міської ради.

У заході взяли участь міський голова Сергій Шилін та його заступник Ігор Ганьшин, заступник начальника Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарьковець, співробітники органів місцевого самоврядування та комунальних служб міста, представники Фонду ООН у галузі народонаселення, молодь, громадськість.

Міський голова Сергій Шилін відзначив свої приємні враження від створеного художником мурала, який тепер стане пам’яткою нашого міста.

Сергій Іванович підкреслив значимість художнього задуму малюнка: «Всі ми знаємо, що дорослі вчинки залежать від виховання та сімейного оточення змалку. Насилля в сім’ї або на вулиці є неприпустимим. Цей мурал змушує замислитися над своїми вчинками, проявити толерантність, знайти порозуміння з оточуючими та з добрими намірами ставитися один до одного».

До слів очільника міста приєдналася заступник начальника Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Олена Гарьковець.

Координатор з питань гуманітарного реагування в Луганській області Фонду ООН у галузі народонаселення Ганна Висоцька подякувала міській владі Лисичанська за співпрацю у створенні муралу та урочисто передала табличку з інформацією про малюнок, яка буде розміщена на домі працівниками ЖЄКу № 5.

На табличці відзначено: «На муралі зображена дівчина Поліна. Від інших дітей чи то від своїх батьків вона з раннього дитинства знає лічилку: „любить, не любить, плюне, поцілує, до серця притисне, до біса пошле, щиро любить, знущається, чекає зустрічі, насміхається“.

Поліні — 11 років, але дитяча забава підготувала її, що у майбутньому близька людина може не любити, але й насміхатися і знущатися. І це таким же звичайним і зрозумілим проявом кохання.

Кожен четвертий українець виправдовує насильство щодо жінок і дівчат.

Виховання майбутнього покоління на прийнятих „народних мудростях“ потрібно відкинути у сучасному світі. Лише тоді виправдення насильства щодо жінок і дівчат не матиме місця у суспільстві».