Вітаємо переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!»
- Культура
- 03.02.2022
29 січня відбулось підведення підсумків обласного етапу Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої!» на тему «Ідея соборності України: творчість Тараса Шевченка; народ, суспільство, держава, родина; минуле, сучасне, майбутнє». У конкурсі взяли участь роботи учнів мистецьких шкіл мм. Лисичанськ, Привілля, Новодружеськ. Конкурс щорічно проводиться з метою популяризації творчої спадщини видатного митця.
Цьогоріч на конкурсі було представлено 59 робіт учнів віком від 8 до 17 років з 14 мистецьких шкіл Луганської області. Основні теми робіт – ідея соборності України, творчість Тараса Шевченка, доля українського народу, сучасність та майбутнє.
За підсумками конкурсу було обрано 10 найкращих робіт (5 робіт − у номінації образотворче мистецтво, 5 робіт − у номінації декоративно-прикладне мистецтво), які було визначено переможцями обласного етапу конкурсу учнівської творчості. Саме ці роботи представлятимуть Луганську область на заключному етапі конкурсу у місті Київ.
Серед переможців:
-
- номінації «Образотворче мистецтво» Дар’я Драганюк з роботою «Народні візерунки» (Лисичанська ДШМ №1, викладач Ольга Агафонова) та Віра Федоренко з роботою «Квітка життя» (Привільська ДШМ, викладач Тетяна Кравцова);
-
- номінації «Декоративно-прикладне мистецтво» Вероніка Гребеннікова з роботою «Краю мого дивосвіт» (Лисичанська ДШМ №1, викладач Ольга Агафонова) та Дар`я Делендик з роботою «Боже бережи Україну!» (Новодружеська ДШМ, викладач Дар`я Бугайова).
Вітаємо юних, талановитих художників та бажаємо нових перемог!
Відділ культури Лисичанської міської ВЦА