Представник Корпусу миру США відвідав Лисичанськ

Минулого тижня в Лисичанській міській раді відбулася зустріч представника Корпусу миру США в Україні, координатора Проекту розвитку громад Марата Кюрчевського з представниками органів місцевого самоврядування, громадських організацій та ЗМІ.

Під час зустрічі Марат Кюрчевський (на фото) охарактеризував діяльність організації, можливості її співпраці з громадськими організаціями, напрямки та проекти роботи на території нашої країни. Зазначив, що основна мета Корпусу миру в Україні, це - сприяння кращому розумінню між американцями та українцями, за участю добровольців-волонтерів допомога громадянам України в задоволенні існуючих потреб у технічній кваліфікації. За словами Марата Кюрчевського, організація реалізовує три основні проекти: викладання англійської мови як іноземної, розвиток громад та розвиток молоді.

Крім цих основних напрямів роботи, Корпус миру в Україні також спрямовує свої зусилля на навчанні молоді щодо попередження подальшого розповсюдження ВІЛ-інфекції та зменшення негативного ставлення і дискримінації людей, які хворі на ВІЛ/СНІД. Добровольці Корпусу миру працюють в усіх областях України (в 205-ти містах та селах). Корпус миру постійно прагне рівномірно розподіляти добровольців-волонтерів по всіх регіонах нашої країни. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто тривають усе життя.

ДОВІДКА: Партнерство Корпусу миру з українським урядом та приватними установами розпочалося в травні 1992 року. Сприяючи досягненню мети українського уряду - приєднатися до глобальної спільноти, добровольці організації займаються викладанням англійської мови, менеджменту та розвитком молоді. Протягом останніх років добровольці навчили понад 100000 українців англійської мови, основам менеджменту, економіки, екології, веденню здорового способу життя та займалися громадянською освітою. Основні місця їх роботи - це середні школи, вищі навчальні заклади та неурядові організації. Багато волонтерів прийняли участь у підвищенні кваліфікації вчителів та допомогли посилити участь громад у розвитку громадянського суспільства шляхом викладання критичного мислення, лідерства, планування та впровадження проектів, використання Інтернет-технологій. Фінансування Корпусу миру відбувається Конгресом США і надходить з податків, сплачених американськими громадянами.