27 листопада–День пам’яті жертв голодоморів

З метою збереження історичного минулого українського народу, сьогодні, 26 листопада, напередодні Дня пам’яті жертв голодоморів керівництво міста Лисичанська на чолі з секретарем міської ради Баранником С.Г. поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам голодомору 1932-1933 років та вшанували хвилиною мовчання померлих від голоду.

У офіційному заході також прийняли участь заступники міського голови, працівники виконавчих органів міської ради, представники духовенства, ЗМІ.

До цієї трагічної дати в історії нашої держави у закладах культури та освіти міста відбулася низка тематичних заходів.

Зокрема, в навчально-виховних закладах проведені виховні години „Трагічні уроки історії”, класні години „Голодомор. Біль через роки”, єдині інформаційні хвилинки „П’ять хвилин з історією: голодомори в Україні”, тематичні години спілкування „Голодний рік”, „Український голодомор 1932-1933 рр.”, усні журнали „Порушення прав людини”, засідання „круглого столу” та хвилинки спілкування „Закони про п’ять колосків”.

Крім того, у ці дні організовані шкільні виставки тематичних листівок та плакатів „Сторінки трагічної історії”, „Це було в нашій історії”, шкільні радіопередачі „Пам’ятайте важкі ті роки», „Пам’ятайте, щоб не повторилося знову...”. В шкільних музеях та бібліотеках оформлені тематичні виставки літератури „Голодомори в Україні: розповідають факти”.

В літературно-музикальній вітальні ПК ім. В. М. Сосюри відбулася акція «Запали свічку», у  центральній міській бібліотеці з 23 листопада розпочала працювати виставка-пам'ять « Голодомор – невиплакані сльози України», а з 25 листопада – книжкова виставка «Жнива скорботи» та виставка-реквієм «Час, зупинись…Людина, слухай… Слухай і пам’ятай!». Також сьогодні в центральній бібліотеці відбувся вечір пам’яті «Збудуймо пам’яті собор…».