Відділ культури повідомляє

Наприкінці жовтня у Луганському драматичному театрі відбулось нагородження переможців регіонального етапу VII Всеукраїнської виставки-конкурсу малюнку «Я хочу жити в якісному світі-2010». За підсумками конкурсу Макарова Ірина, учениця КЗ «Лисичанська ДШМ №1» посіла 3 місце у віковій категорії 9-12 років у номінації «Кращий плакат на споживчу тематику за художню роботу «Продукція «Хохлатка», Подкур Руслан, учень Привільської дитячої школи мистецтв за художню роботу «Людино! Ти відходи в річки виливаєш, цим природу убиваєш…», яка прийняла участь у номінації «Ми архітектори якісного світу» був нагороджений грамотою та цінним подарунком.

9 листопада в Україні відмічали день української писемності і мови. Протягом усього листопада у закладах культури міста заплановано цілу низку заходів, присвячених цій події. Багато заходів було проведено у бібліотеках Лисичанської ЦБС. Серед найцікавіших чергове засідання клубу «Натхнення», яке було проведено під назвою «Написано давно, читається як нині». Майстри поетичного слова, присутні на засіданні, згадували письменників та поетів, які багато зробили для розквіту української мови, це і Г. Сковорода, Б. Лепкий, О. Назарук та інші. Також присутні поети читали свої вірші щодо возвеличення рідної мови. Згадували також і поетів і письменників усіє Луганської області.

Цього ж дня у Новодружеській дитячій школі мистецтв відбувся конкурс учнів музичного відділення на краще виконання п’єси українського автора. У конкурсі взяли участь 27 учнів двох вікових категорій. Кращими виконавцями стали Шубочкіна Ліза – скрипка (викл. Ягода Н.С.), Рева Ганна – фортепіано (викл. Погорєлова О.В.), Ластовецька Дар’я – фортепіано та вокал (Гришина О.М.), Новік Роман – вокал (викл. Кобець І.М.), Дорожко Владислав – гітара (викл. Анікін П.Л.), Шубочкіна Марина – фортепіано (викл. Гришина О.М.), Мовчан Альоша – фортепіано (викл. Єрмак О.І.), Зав’ялова Катерина – фортепіано (викл. Єрмак О.І.), Паршиков Влад – труба (викл. Лебедь В.М.). Усі переможці були нагороджені грамотами.

Цікавими для відвідувачів бібліотек стали година мови «Мова наша барвінкова», яка проходила у бібліотеці №6; літературне змагання «Бринить, співає рідна мова» та конкурс загадок «Як не знаєш, розпитаєш, коли мудрий – відгадаєш», які відбулись у дитячій бібліотеці №1 та інші заходи. У Палаці культури ім. В.М. Сосюри проведено літературний урок «Мова – це дім буття», а у Привільській дитячій школі мистецтв була проведена лекція-концерт «Україно – любов моя».

Інформацію надано фахівцями відділу культури Лисичанської міської ради