Новини культури

27 жовтня до пологового відділення центральної міської лікарні ім. Титова передано 15 робіт учнів Лисичанської дитячої художньої школи на тему «Квіти», які були виконані на протязі жовтня учнями різного віку з використанням різноманітної техніки малювання. Роботами прикрашені післяпологові палати пологового будинку.

28 жовтня викладачі художніх відділень шкіл естетичного виховання та художньої школи м. Лисичанська взяли участь у обласному семінарі викладачів шкіл естетичного виховання, який проходив в Луганському обласному коледжі культури і мистецтв у секції «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво», «Художнє фотографування». Крім іншого, на семінарі відбулося підведення підсумків, відкриття виставки та нагородження переможців обласного конкурсу-пленеру «Арт-гвардія». У III-му турі конкурсу Козій Вікторія, учениця 4-Д класу Лисичанської дитячої художньої школи (викладач Євсейчик Е.О.), отримала заохочувальну грамоту за професійну майстерність.

Протягом тижня у місті пройшли заходи, присвячені 65-й річниці визволення України від фашистських загарбників. Зокрема, 23 жовтня у ПК ім. В.М.Сосюри відбувся концерт «Бессмертный подвиг их высокий» за участю вокальних ансамблів «Планета детства», «Каприз» та «Чарівниця»; солістів – Р. Бовкун, Ю.Ніколаєва, А. Долженко, А. Решетняк, О. Ростягаєвої, І. Ромашової та ін., а також хореографічного колективу «Етюд». А 28 жовтня у ПК ім. В.І. Леніна пройшов вечір-зустріч «Слава синам твоїм, Україно». На вечорі з привітаннями виступили народний жіночий ансамбль «Мрія» (керівник В.Сидоренко) та ансамбль народної пісні «Вишиванка» (керівник І.Фелік), а також зразковий ансамбль бального танцю «Юнлис» (кер. А.Журавльова та А.Посошко) та солістка І. Павлезова.