Сьогодні відбулася позачергова сесія Лисичанської міської ради

Сьогодні, 23 грудня, відбулася позачергова сесія Лисичанської міської ради, яку провів лисичанський міський голова Сергій Дунаєв. На сесії також були присутні представники прокуратури, СБУ, міліції, податкової інспекції, заст. голови правління ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» Андрій Лизенко.

Депутати розглянули звернення до Лисичанської міської ради керівництва ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» щодо критичного стану підприємства та можливих наслідків від ймовірної зупинки виробництва. Міською радою було прийняте звернення до центральних органів державної влади з вимогою «термінового врегулювання ситуації та захисту національного виробника».

Основною проблемою для нормальної роботи одного з бюджетоутворюючих підприємств міста депутати вважають надлишок імпорту на внутрішньому ринку країни, адже продукція українських промисловців не в змозі конкурувати з більш дешевою імпортною.

Депутатами міської ради вже приймалося звернення до органів державної влади з проханням втрутитися у ситуацію з засиллям імпорту на українському ринку. Рішенням Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі від 01.04.2011 порушено антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну листового флоат-скла. Однак до теперішнього часу рішень за результатами розслідування не прийнято.

Окрім того, серед проблем ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» зазначено заборгованість державного бюджету України з податку на додану вартість та податку на прибуток у розмірі 17 млн. грн., що зменшує обігові кошти підприємства, а також невиконання Укрзалізницею плану перевезень. Представники ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» зазначають, що «останні місяці Укрзалізниця взагалі не підтверджує заявок на перевезення, не подає вагони, що приводить до зриву поставок».