У міській раді відбулась нарада з питань поширення карантинного бур'яну амброзії полинолистої

Сьогодні, 15 липня, у міській раді відбулась нарада з питань поширення карантинного бур’яну амброзії полинолистої.

У заході взяли участь заступник міського голови Андрій Якимчук, начальник управління з виконання політики Лисичанської міської ради в галузі ЖКГ Віталій Сахань та спеціалісти управління, начальник управління фітосанітарної безпеки та головний спеціаліст — державний фітосанітарний інспектор відділу карантину рослин Головного управління Дерпродспоживслужби Ігор Ляскевич та Ірина Баштова, очільники комунальних підприємств міста, які відповідають за благоустрій.

Ірина Баштова нагадала присутнім про небезпеку, способи поширення бур’яну амброзії полинолистої, карантинні заходи та засоби боротьби, а також поцікавилася заходами, які вживають комунальні підприємства для обмеження розповсюдження рослини.

Окреслюючи ситуацію, очільник Лисичанського КАТП Тетяна Корженко розповіла, що працівниками підприємства ведеться постійне спостереження за шкідливою рослиною. «Зокрема, цього літа скошування бур’яну амброзії полинолистої проводилося вже тричі на початку цвітіння та планується у серпні», — відзвітувала Тетяна Василівна.

Ігор Ляскевич відзначив дієвість хімічної обробки бур’яну гербіцидами та проведення роз’яснювальної роботи серед населення щодо шкодочинності амброзії полинолистої у період цвітіння та засобів боротьби з нею.

Заступник міського голови Андрій Якимчук наголосив на відсутності можливості обробки шкідливого бур’яну хімікатами, а також зауважив, що кожного року оголошення про важливість знищення амброзіі регулярно розміщується на сайті міської ради та у місцевих ЗМІ.